Halételek

Citromosvajassülthal

Citromos vajas sült hal
Citromos vajas sült hal recept

Hozzávalók
800 g
fagyasztott tőkehalfilé
200 g
lágy vaj
2 db
citrom
1 csokor
petrezselyem
bors

Elkészítés
  1. A kiolvasztott, lecsepegtetett halszeleteket szépen egymás mellé fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe – lehetőleg úgy, hogy ne lógjanak egymásra, hadd süljenek egyenletesen. Egy csipet só, nem kell túltolni, mert jön még a vaj meg a citrom, és azok majd elintézik a többit.

  2. A vajat kikeverjük egy citrom reszelt héjával és levével, a finomra vágott petrezselyemmel és egy jó adag frissen tört borssal. Ezzel a fűszeres, citromos vajjal bekenjük a halszeleteket, rápakoljuk a másik citromot felkarikázva, és a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk grillfunkción 15 percre.

  3. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Egy igazán ízes halas vacsi, amit pillanatok alatt összedobhatsz. Nagyon vajas, nagyon petrezselymes, imádni fogod!

A citromos vajas sült hal az a fogás, amitől úgy érzed magad, mintha egy tengerparti étteremben ülnél – pedig valójában csak 30 percet töltöttél a konyhában, és még a mosogatnivaló is minimális. Ez a recept a „kevesebb több” iskola csúcspéldája: jó hal, egy kis vaj, friss citrom, némi fűszer, és már kész is a tökéletes ebéd vagy vacsi.

A hal lehet tengeri sügér, hekk, dorádó, de itthon elérhető harcsával, pisztránggal is remekül működik. A lényeg: legyen friss, lehetőleg szálkamentes, és ne szárítsd ki.

Hozzávalók

4 főre
800 g
fagyasztott tőkehalfilé
200 g
lágy vaj
2 db
citrom
1 csokor
petrezselyem
bors

Elkészítés

  1. A kiolvasztott, lecsepegtetett halszeleteket szépen egymás mellé fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe – lehetőleg úgy, hogy ne lógjanak egymásra, hadd süljenek egyenletesen. Egy csipet só, nem kell túltolni, mert jön még a vaj meg a citrom, és azok majd elintézik a többit.

  2. A vajat kikeverjük egy citrom reszelt héjával és levével, a finomra vágott petrezselyemmel és egy jó adag frissen tört borssal. Ezzel a fűszeres, citromos vajjal bekenjük a halszeleteket, rápakoljuk a másik citromot felkarikázva, és a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk grillfunkción 15 percre.

  3. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

citromos-vajas-sult-hal-4
Citromos vajas sült hal (Fotó: Street Kitchen)

Ez a kaja szinte bármivel jó, ami friss és nem nyomja el az ízét. Mehet mellé párolt zöldség, petrezselymes újkrumpli vagy egy könnyű kuszkusz citromlével és zöldfűszerekkel. Ha valami ropogósra vágysz, egy rukkolás saláta vagy grillezett zöldségek is tökéletesek. A lényeg, hogy ne legyen túl fűszeres a köret – hagyjuk a halat ragyogni.

A citromos vajas sült hal mellett van még több halas kajánk is:

Pontytaco

Rakott halas pite

Bakonyi harcsaszelet

Ha tetszett a citromos vajas sült hal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése