Megúszós kaják

Csirkés-brokkolis-medvehagymáschowder

Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder

Hozzávalók
100 ml
habtejszín
250 g
csirkemell
só, bors
4 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
200 g
krumpli
300 g
brokkoli
1 csokor
medvehagyma
100 ml
fehérbor
150 ml
zöldségalaplé
1 tk
keményítő + 1 ek víz

Elkészítés

A csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder elkészítéséhez a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, egy serpenyőben, magas hőmérsékleten körbepirítjuk 2 evőkanál olajon, közben sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

A visszamaradt szaftra öntjük a maradék olajat, beleszórjuk az  apróra vágott hagymát és fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit megpirult, rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit, majd 2 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit az apróra vágott szárával együtt, és további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a vékonyra szeletelt medvehagymát, felöntjük előbb a borral, és amikor az elpárolgott, az alaplével is. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, majd beleöntjük a tejszínt, meglocsoljuk a vízzel kikevert keményítővel, és ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt.

csirkes-brokkolis-medvehagymas-chowder
Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több chowder recept, amiért rajongani fogtok:

Pink céklás-csirkés-gombás chowder

Baconös-krumplis-kukoricás chowder

Csirkés-gombás-krumplis chowder

www.streetkitchen.hu

Itt a medvehagymaszezon, úgyhogy elárasztunk titeket rengeteg medvehagymás recepttel. Legyen ez az első, amit meg csináltok idén!

Hozzávalók

2 főre
100 ml
habtejszín
250 g
csirkemell
só, bors
4 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
200 g
krumpli
300 g
brokkoli
1 csokor
medvehagyma
100 ml
fehérbor
150 ml
zöldségalaplé
1 tk
keményítő + 1 ek víz

A csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder elkészítéséhez a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, egy serpenyőben, magas hőmérsékleten körbepirítjuk 2 evőkanál olajon, közben sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

A visszamaradt szaftra öntjük a maradék olajat, beleszórjuk az  apróra vágott hagymát és fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit megpirult, rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit, majd 2 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit az apróra vágott szárával együtt, és további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a vékonyra szeletelt medvehagymát, felöntjük előbb a borral, és amikor az elpárolgott, az alaplével is. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, majd beleöntjük a tejszínt, meglocsoljuk a vízzel kikevert keményítővel, és ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt.

csirkes-brokkolis-medvehagymas-chowder
Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több chowder recept, amiért rajongani fogtok:

Pink céklás-csirkés-gombás chowder

Baconös-krumplis-kukoricás chowder

Csirkés-gombás-krumplis chowder

Ha tetszett a Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept