A csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder elkészítéséhez a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, egy serpenyőben, magas hőmérsékleten körbepirítjuk 2 evőkanál olajon, közben sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A visszamaradt szaftra öntjük a maradék olajat, beleszórjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit megpirult, rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit, majd 2 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit az apróra vágott szárával együtt, és további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a vékonyra szeletelt medvehagymát, felöntjük előbb a borral, és amikor az elpárolgott, az alaplével is. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, majd beleöntjük a tejszínt, meglocsoljuk a vízzel kikevert keményítővel, és ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt.

- Elkészítési idő: 30 perc
Még több chowder recept, amiért rajongani fogtok:
Pink céklás-csirkés-gombás chowder