Alapreceptek

Aszaftosfasírtreceptje:ilyenatutifasírozott!

A szaftos fasírt receptje: ilyen a tuti fasírozott!

Hozzávalók
1 fej
hagyma
1 ek
olaj
1
szikkadt vizes zsemle
100 ml
meleg tej
500 g
darált sertéshús
1 tk
pirospaprika
1 tk
2 ek
zsemlemorzsa + a beleforgatáshoz
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A szaftos fasírt recept első lépéseként a hagymát apróra vágjuk, és az olajon 1 csipet sóval megpirítjuk. A zsemlét 2 cm-es kis kockákra vágjuk, a meleg tejjel leöntjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezt nem kell kinyomkodni, pontosan ezért kell csak ilyen kis mennyiségű tejben áztatni, ráadásul így extrán szaftos lesz a végeredmény.

Összekeverjük a húst, a fűszereket, az áztatott zsemlét és a zsemlemorzsát. Beletesszük a zúzott fokhagymát, sózzuk, beleütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk állni fél órát a hűtőben.

Golflabdányi gombócokat formázunk belőle, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy megkapja a jellegzetes formáját. Zsemlemorzsába forgatjuk és 160 fokos olajban, oldalanként 3-4 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük. Ugye, hogy nem is olyan nagy ördöngösség a fasírt készítése?!

fasirt recept, fasírt recept, fasírozott recept, fasírt készítése
Fasírt vagy fasírozott? Mindenki máshogy hívja (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetés: 30 perc

A tökéletes étel a tökéletes alapoknál kezdődik. A tökéletes fasírt receptje után próbáld ki ezeket a kajákat is:

Sertésszűz sütése: így marad szaftos a hús!

Így készíts bolognai alapot!

Így készíts perfekt palacsintát

www.streetkitchen.hu

A jó kis menzás vagy mamaféle fasírt tökéletes szendvicsbe, de csak simán egy adag savanyúsággal és krumplipürével is.

Hozzávalók

4 főre
1 fej
hagyma
1 ek
olaj
1
szikkadt vizes zsemle
100 ml
meleg tej
500 g
darált sertéshús
1 tk
pirospaprika
1 tk
2 ek
zsemlemorzsa + a beleforgatáshoz
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
bő olaj a sütéshez

A szaftos fasírt recept első lépéseként a hagymát apróra vágjuk, és az olajon 1 csipet sóval megpirítjuk. A zsemlét 2 cm-es kis kockákra vágjuk, a meleg tejjel leöntjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezt nem kell kinyomkodni, pontosan ezért kell csak ilyen kis mennyiségű tejben áztatni, ráadásul így extrán szaftos lesz a végeredmény.

Összekeverjük a húst, a fűszereket, az áztatott zsemlét és a zsemlemorzsát. Beletesszük a zúzott fokhagymát, sózzuk, beleütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk állni fél órát a hűtőben.

Golflabdányi gombócokat formázunk belőle, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy megkapja a jellegzetes formáját. Zsemlemorzsába forgatjuk és 160 fokos olajban, oldalanként 3-4 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük. Ugye, hogy nem is olyan nagy ördöngösség a fasírt készítése?!

fasirt recept, fasírt recept, fasírozott recept, fasírt készítése
Fasírt vagy fasírozott? Mindenki máshogy hívja (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetés: 30 perc

A tökéletes étel a tökéletes alapoknál kezdődik. A tökéletes fasírt receptje után próbáld ki ezeket a kajákat is:

Sertésszűz sütése: így marad szaftos a hús!

Így készíts bolognai alapot!

Így készíts perfekt palacsintát

Ha tetszett a szaftos fasírt receptje: ilyen a tuti fasírozott! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept