A szaftos fasírt recept első lépéseként a hagymát apróra vágjuk, és az olajon 1 csipet sóval megpirítjuk. A zsemlét 2 cm-es kis kockákra vágjuk, a meleg tejjel leöntjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezt nem kell kinyomkodni, pontosan ezért kell csak ilyen kis mennyiségű tejben áztatni, ráadásul így extrán szaftos lesz a végeredmény.
Összekeverjük a húst, a fűszereket, az áztatott zsemlét és a zsemlemorzsát. Beletesszük a zúzott fokhagymát, sózzuk, beleütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk állni fél órát a hűtőben.
Golflabdányi gombócokat formázunk belőle, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy megkapja a jellegzetes formáját. Zsemlemorzsába forgatjuk és 160 fokos olajban, oldalanként 3-4 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük. Ugye, hogy nem is olyan nagy ördöngösség a fasírt készítése?!

- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetés: 30 perc