Húsos kaják

Frittata-pizzaafullosproteinpizza

Frittata-pizza – a fullos proteinpizza

Hozzávalók
10 db
tojás
só, bors
100 g
füstölt sajt
2 ek
sűrített paradicsom
2 ek
tej
4 ek
olívaolaj
100 ml
passata
1 ek
szárított oregánó
1 ek
szárított bazsalikom
4 gerezd
fokhagyma
60 g
paprikás szalámi
150 g
light mozzarella
A tálaláshoz
15 g
rukkola
6 szelet
fekete-erdei sonka
(kb. 100 g)
8 db
friss bazsalikomlevél

Elkészítés

A frittata-pizza elkészítéséhez először a tojásokat feltörjük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a füstölt sajtot, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a tejet, és habverővel egyneművé keverjük. Egy hőálló serpenyőt kikenünk 2 ek olajjal és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni, majd beleöntjük a tojásos masszát és 5-6 percig sütjük. Amikor elkezd átsülni a széle, bedobjuk a 190 fokra előmelegített sütőbe és még 5-6 percig sütjük.

Ez idő alatt kikeverjük a passatát az oregánóval, a bazsalikommal, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a maradék olajat. Ezzel lekenjük a sütőből konyharuhával kikapott frittatát, pakolunk rá a paprikás szalámiból, rátépkedjük a mozzarellát, majd visszadobjuk még 8-10 percre sülni. Amikor elkészült, szórunk rá egy kevés rukkolát, pakolunk rá feltekert fekete-erdei sonkát és friss bazsalikomot.

frittata-pizza
Frittata-pizza – a fullos proteinpizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

A frittata-pizza mellett sok más fitt receptet találsz még, ha épp az edzés van nálad terítéken!

Expressz csirkés biryani

Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal

Karfiolos-csicseris tikka masala

Csirkés penne sütőtökös-zsályás szósszal

www.streetkitchen.hu

Ez a kamupizza tele van fehérjével és abszolút nem nagy ördöngösség összedobni. Feltétként azzal pakoljátok meg, amivel csak szeretnétek, de szerintem az általam választottak igazán jól működnek ebben az ételben.

Hozzávalók

1 32 cm-es serpenyőhöz
10 db
tojás
só, bors
100 g
füstölt sajt
2 ek
sűrített paradicsom
2 ek
tej
4 ek
olívaolaj
100 ml
passata
1 ek
szárított oregánó
1 ek
szárított bazsalikom
4 gerezd
fokhagyma
60 g
paprikás szalámi
150 g
light mozzarella
A tálaláshoz
15 g
rukkola
6 szelet
fekete-erdei sonka
(kb. 100 g)
8 db
friss bazsalikomlevél

A frittata-pizza elkészítéséhez először a tojásokat feltörjük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a füstölt sajtot, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a tejet, és habverővel egyneművé keverjük. Egy hőálló serpenyőt kikenünk 2 ek olajjal és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni, majd beleöntjük a tojásos masszát és 5-6 percig sütjük. Amikor elkezd átsülni a széle, bedobjuk a 190 fokra előmelegített sütőbe és még 5-6 percig sütjük.

Ez idő alatt kikeverjük a passatát az oregánóval, a bazsalikommal, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a maradék olajat. Ezzel lekenjük a sütőből konyharuhával kikapott frittatát, pakolunk rá a paprikás szalámiból, rátépkedjük a mozzarellát, majd visszadobjuk még 8-10 percre sülni. Amikor elkészült, szórunk rá egy kevés rukkolát, pakolunk rá feltekert fekete-erdei sonkát és friss bazsalikomot.

frittata-pizza
Frittata-pizza – a fullos proteinpizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

A frittata-pizza mellett sok más fitt receptet találsz még, ha épp az edzés van nálad terítéken!

Expressz csirkés biryani

Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal

Karfiolos-csicseris tikka masala

Csirkés penne sütőtökös-zsályás szósszal

Ha tetszett a Frittata-pizza – a fullos proteinpizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept