Alapreceptek

Füstösgombáslencsekrémavegán„májkrém”

Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém”

Hozzávalók
200 g
száraz lencse
200 g
csiperkegomba
3 ek
kókuszolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
kakukkfű
2 tk
füstölt fűszerpaprika
1 ek
keményítő
2 ek
sötét szójaszósz
bors

Elkészítés

A füstös gombás lencsekrém elkészítéséhez a lencsét előzetesen 3-4 órára vízbe áztatjuk. Dupla mennyiségű vízben puhára főzzük a lencsét, majd leszűrjük és félrerakjuk egy tálban. 

A gombát cikkekre vágjuk és lepirítjuk a kókuszolajon a finomra vágott vöröshagymával, a szeletelt fokhagymával és a kakukkfűvel együtt. Mikor alaposan lepirult, a lencsével és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és az egészet krémesre turmixoljuk. Ha még krémesebb állagot szeretnénk elérni, átpasszírozhatjuk egy szűrőn. A kész lencsekrémet légmentesen zárható edénybe kanalazzuk és hűtőbe tesszük. Mikor teljesen lehűlt, mehet a kenegetés! 

fustos-gombas-lencsekrem
Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém” (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Előkészület: 3-4 óra

Még több tuti vegán recept:

Kamu „tonhalkrémes” wrap csicseriborsóból

Vegán rakott hortobágyi palacsinta

Vegán padlizsánkrém

www.streetkitchen.hu

Na ez majdnem olyan, mint az a májkrém, amit kiskoromban mindenre is rákentem. Annyira szerettem, hogy mikor húsmentes étkezésre váltottam, keresnem kellett egy olyan alternatívát, amire még a mama is azt mondaná: ilyen egy jó kamu májkrém! :D

pictogram

Vegán

Hozzávalók

15 adaghoz
200 g
száraz lencse
200 g
csiperkegomba
3 ek
kókuszolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
kakukkfű
2 tk
füstölt fűszerpaprika
1 ek
keményítő
2 ek
sötét szójaszósz
bors

A füstös gombás lencsekrém elkészítéséhez a lencsét előzetesen 3-4 órára vízbe áztatjuk. Dupla mennyiségű vízben puhára főzzük a lencsét, majd leszűrjük és félrerakjuk egy tálban. 

A gombát cikkekre vágjuk és lepirítjuk a kókuszolajon a finomra vágott vöröshagymával, a szeletelt fokhagymával és a kakukkfűvel együtt. Mikor alaposan lepirult, a lencsével és a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és az egészet krémesre turmixoljuk. Ha még krémesebb állagot szeretnénk elérni, átpasszírozhatjuk egy szűrőn. A kész lencsekrémet légmentesen zárható edénybe kanalazzuk és hűtőbe tesszük. Mikor teljesen lehűlt, mehet a kenegetés! 

fustos-gombas-lencsekrem
Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém” (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Előkészület: 3-4 óra

Még több tuti vegán recept:

Kamu „tonhalkrémes” wrap csicseriborsóból

Vegán rakott hortobágyi palacsinta

Vegán padlizsánkrém

Ha tetszett a Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept