A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 db nagyobb padlizsán (600 g/db)
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek tahini
- 3 ek vegán majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 8 szelet kovászos kenyér
- 2 ek olívaolaj
- 1 marék petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 db nagyobb padlizsán (600 g/db)
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek tahini
- 3 ek vegán majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 8 szelet kovászos kenyér
- 2 ek olívaolaj
- 1 marék petrezselyem
A vegán padlizsánkrém recept első lépéseként a padlizsánokat félbevágjuk, besózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk őket 40 percre.
Mikor megsült, kikanalazzuk a megpuhult padlizsánhúst, egy aprítógépbe dobjuk a többi hozzávalóval együtt, majd krémesre turmixoljuk. A kész padlizsánkrémet tálba szedjük, és a tetejét olívaolajjal, illetve aprított petrezselyemmel díszítjük. Pirított kovászos kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a vegán padlizsánkrém recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!