Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

1 ek olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma apróra vágva
3 - 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
450 g tisztított garnélarák
1 dl száraz fehérbor
1 db kis chilipaprika apróra vágva
só, bors
1 csokor aprított petrezselyem
50 ml extra szűz olívaolaj

A tésztához

200 g spagetti tészta
víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Garnélás chilis spagetti

Vannak olyan receptek amelyek az egyszerűségüknél fogva lesznek szuperek. Persze ebben a receptben van garnéla is, de ma már szinte minden boltban kapható fagyasztott formában, a recept többi hozzávalója pedig szerintem kapásból fellelhető a háztartásban, úgyhogy irány a konyha! Főzésre fel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1 ek olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma apróra vágva
3 - 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
450 g tisztított garnélarák
1 dl száraz fehérbor
1 db kis chilipaprika apróra vágva
só, bors
1 csokor aprított petrezselyem
50 ml extra szűz olívaolaj

A tésztához

200 g spagetti tészta
víz
Bevásárlólistához adom

A tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és 1-2 percig pirítjuk a vöröshagymát rajta, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma is, tovább pirítjuk.. Hozzáadjuk a tisztított garnélákat, kicsit átkeverjük, majd beleöntjük a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá az aprított chilipaprika, végül a petrezselyem is. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, jól átkeverjük és a kifőtt spagettivel tálaljuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások