Ázsiai kaják

Garnéláspadthai

Garnélás pad thai

Hozzávalók
200 g
garnéla
150 g
rizstészta
5 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2
cm friss gyömbér
0.5 db
nagy sárga chili
0.5 db
kis piros chili
1 db
pak choi
1 marék
mungóbabcsíra
0.5 db
lime leve
50 g
földimogyoró
1 db
tojás
A marinádhoz
2 tk
tamarindpaszta
2 tk
barna cukor
1 ek
szezámolaj
1 ek
halszósz
2 ek
víz
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

A garnélás pad thai első lépéseként a garnéla páncélját lehúzzuk és ha szükséges, a bélcsatornát is eltávolítjuk. 

A rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 1-2 perc alatt készre főzzük, leszűrjük és kicsit átolajozzuk, hogy ne tapadjon össze. 

A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük.

Egy wok serpenyőben 3 ek olajon, magas lángon elkezdjük pirítani a felszeletelt vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a felszeletelt chiliket is. 1 perc pirítás után jöhet hozzá a feldarabolt pak choi és a megtisztított garnéla. Kicsit megsózzuk és mehet bele a pak choi zöld része és a marinád is, és az egészet átforgatjuk. Magas lángon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mungóbabcsírát, a lime-levet és a felaprított földimogyorót. Hozzáütünk egy tojást és belekeverjük a kifőtt tésztát is. 

Tányérba szedjük és korianderzölddel megszórva tálaljuk.

garnelas-pad-thai-5
Garnélás pad thai (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több ázsiai recept:

Mengyi kedvenc kínai diétás salátája

Csípős pacal zöldségekkel

Ázsiai rizstészta saláta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az ázsiai tészta egy igazi ízbomba, amihez szuperül passzol a garnéla. Cseréljétek le rá a csirkét, ha szeretitek a különleges ízeket!

Hozzávalók

2 főre
200 g
garnéla
150 g
rizstészta
5 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2
cm friss gyömbér
0.5 db
nagy sárga chili
0.5 db
kis piros chili
1 db
pak choi
1 marék
mungóbabcsíra
0.5 db
lime leve
50 g
földimogyoró
1 db
tojás
A marinádhoz
2 tk
tamarindpaszta
2 tk
barna cukor
1 ek
szezámolaj
1 ek
halszósz
2 ek
víz
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander

A garnélás pad thai első lépéseként a garnéla páncélját lehúzzuk és ha szükséges, a bélcsatornát is eltávolítjuk. 

A rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 1-2 perc alatt készre főzzük, leszűrjük és kicsit átolajozzuk, hogy ne tapadjon össze. 

A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük.

Egy wok serpenyőben 3 ek olajon, magas lángon elkezdjük pirítani a felszeletelt vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a felszeletelt chiliket is. 1 perc pirítás után jöhet hozzá a feldarabolt pak choi és a megtisztított garnéla. Kicsit megsózzuk és mehet bele a pak choi zöld része és a marinád is, és az egészet átforgatjuk. Magas lángon 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mungóbabcsírát, a lime-levet és a felaprított földimogyorót. Hozzáütünk egy tojást és belekeverjük a kifőtt tésztát is. 

Tányérba szedjük és korianderzölddel megszórva tálaljuk.

garnelas-pad-thai-5
Garnélás pad thai (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több ázsiai recept:

Mengyi kedvenc kínai diétás salátája

Csípős pacal zöldségekkel

Ázsiai rizstészta saláta

Ha tetszett a Garnélás pad thai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept