Egy kisebb edényben, közepes lángon felolvasztjuk a zsírt, majd megdinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és mikor felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a rizsdarát.
Addig főzzük közepes lángon, kevergetve, míg a massza el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, várunk 1 percet, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojást és a finomra vágott petrezselymet.
Ezután enyhén sós, gyöngyöző vízbe szaggatjuk a masszát két, vízbe mártott evőkanál segítségével, és fedő alatt 8-10 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet és a saját levében hagyjuk tálalásig.
Gluténmenteslevesbetét
Ezer éve keresed már azt a gluténmentes levesbetétet, ami végre nem rontja el a vasárnapi húslevesed ízét? Akkor jó hírem van, mert pont megtaláltad!

Vega
A jó húsleveshez bizony kell a megfelelő levesbetét, és nem könnyű olyat találni, ami gluténmentes és még finom is. Ez a rizsdarából készült galuska pont ezt oldja meg: puha, ízes, és tökéletesen passzol bármilyen leveshez. A libazsír és a hagyma gondoskodik a karakteres ízről, a petrezselyem pedig frissességet ad neki. Gyorsan elkészíthető, így a vasárnapi ebéd már biztosan nem lesz kompromisszumos.
Hozzávalók
Elkészítés
Egy kisebb edényben, közepes lángon felolvasztjuk a zsírt, majd megdinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és mikor felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a rizsdarát.
Addig főzzük közepes lángon, kevergetve, míg a massza el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, várunk 1 percet, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojást és a finomra vágott petrezselymet.
Ezután enyhén sós, gyöngyöző vízbe szaggatjuk a masszát két, vízbe mártott evőkanál segítségével, és fedő alatt 8-10 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet és a saját levében hagyjuk tálalásig.

Tipp: ha extra ízes végeredményt szeretnétek, víz helyett húslevesben is ki lehet főzni a galuskákat, de sajnos a főzéstől az az adag leves zavaros lehet.
Ez a gluténmentes levesbetét igazi jolly joker a konyhában, hiszen nemcsak húsleveshez, hanem zöldséglevesekhez is remek választás. Könnyű, mégis laktató, és garantáltan nem vesz el semmit a levesed élvezeti értékéből. Ha egyszer kipróbálod, többé nem fogsz más alternatívát keresni.
Hasznos tudnivalók
Edény: Kis lábas a masszához, nagyobb fazék a kifőzéshez.
Tárolás: A galuskák frissen a legjobbak, de hűtőben 1 napig elállnak, majd levesben újra felmelegíthetők.
Variáció: Kísérletezhetsz más fűszerekkel is – például snidlinggel vagy kaporral.
Tipp: Ha húslevesben főzöd ki, sokkal intenzívebb lesz az íze, de számolj a leves zavarosodásával.
Fenntarthatóság: A libazsír helyett használhatsz házi sertészsírt is, így a főzés közben keletkező alapanyagok sem vesznek kárba.
Még több mentes receptre lenne szükséged, amit legalább olyan jó, mint a gluténmentes levesbetét? Mutatunk párat:
Ha tetszett a gluténmentes levesbetét receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!