Saláták

Hajdinásszuperzöldsaláta"zöldistennő"dresszinggel

Hajdinás szuperzöld saláta "zöld istennő "dresszinggel

Hozzávalók
200 g
hajdina
0.5 db
avokádó
2 marék
fodros kel (nagy)
2 szál
zellerszár
2 szál
újhagyma
1 ek
olívaolaj
5 ek
szeletelt mandula pirítva
0.5 db
lime facsart leve
A dresszinghez
0.5 db
avokádó
5 ek
natúr joghurt
1 csokor
friss bazsalikom (nagy, a szárával együtt!)
1 csokor
friss koriander (kicsi, a szárával együtt!)
1 gerezd
fokhagyma (kicsi)
1 db
lime reszelt héja, a felének a leve
1 ek
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A hajdinás saláta első lépéseként a hajdinát sós vízben puhára főzzük, átmossuk hideg vízzel, leszűrjük, meglocsoljuk az olívaolajjal. Vékonyra szeleteljük a fodros kelt, zellerszárat, újhagymát, apróra vágjuk az avokádót és a hajdinához adjuk.

A dresszinghez a zöldfűszereket finomra vágjuk és egy robotgépben az összes többi hozzávalóval együtt alaposan lezúzzuk. Sűrű, zöldes krémet kell, hogy kapjunk. Ráöntjük a hajdinás zöldségekre. Belerakjuk a pirított mandula felét és összekeverjük az egészet. A maradék mandulával megszórva tálaljuk.

Hajdinás saláta
image does not exist

A hajdina egy szuper alapanyag, ami nemcsak egészséges, hanem finom is. Ezekben a receptekben is érdemes kipróbálni:

Hajdinás lencsesaláta

Sütőtökös-brokkolis hajdinaleves

Grillezett füstölt sajt zaatar fűszeres hajdinasalátával

www.streetkitchen.hu

A “zöld istennő” dresszing (green goddess) ugyanilyen nevű színházi darabról kapta a nevét. Eredetileg tárkonnyal és majonézzel készült, de azóta már rengeteg változata van. Az én verziómban az édeskés bazsalikom kapta a főszerepet és joghurt ellensúlyozza az egészet. Brutálisan feldobja a zöldsalikat! Ha hús mellé csináljátok köretként, akkor ez a mennyiség 4 főre teljesen elég :)

Hozzávalók

2 főre
200 g
hajdina
0.5 db
avokádó
2 marék
fodros kel (nagy)
2 szál
zellerszár
2 szál
újhagyma
1 ek
olívaolaj
5 ek
szeletelt mandula pirítva
0.5 db
lime facsart leve
A dresszinghez
0.5 db
avokádó
5 ek
natúr joghurt
1 csokor
friss bazsalikom (nagy, a szárával együtt!)
1 csokor
friss koriander (kicsi, a szárával együtt!)
1 gerezd
fokhagyma (kicsi)
1 db
lime reszelt héja, a felének a leve
1 ek
olívaolaj
só, bors

A hajdinás saláta első lépéseként a hajdinát sós vízben puhára főzzük, átmossuk hideg vízzel, leszűrjük, meglocsoljuk az olívaolajjal. Vékonyra szeleteljük a fodros kelt, zellerszárat, újhagymát, apróra vágjuk az avokádót és a hajdinához adjuk.

A dresszinghez a zöldfűszereket finomra vágjuk és egy robotgépben az összes többi hozzávalóval együtt alaposan lezúzzuk. Sűrű, zöldes krémet kell, hogy kapjunk. Ráöntjük a hajdinás zöldségekre. Belerakjuk a pirított mandula felét és összekeverjük az egészet. A maradék mandulával megszórva tálaljuk.

Hajdinás saláta
image does not exist

A hajdina egy szuper alapanyag, ami nemcsak egészséges, hanem finom is. Ezekben a receptekben is érdemes kipróbálni:

Hajdinás lencsesaláta

Sütőtökös-brokkolis hajdinaleves

Grillezett füstölt sajt zaatar fűszeres hajdinasalátával

Ha tetszett a Hajdinás szuperzöld saláta "zöld istennő "dresszinggel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept