Tészták

Tavaszifetásházinudli

Tavaszi fetás házi nudli

Hozzávalók
100 g
vaj
A nudlihoz
400 g
főtt burgonya
300 g
liszt
1 db
tojás
olaj
A feltéthez
1 fej
hagyma
(kisebb)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 db
friss chilipaprika
1 db
cukkini
1 fej
brokkoli
(kisebb)
4 - 8 ek
olaj
só, bors
150 g
zöldborsó
(fagyasztott)
1 csomag
szeletelt szalámi
(100 g)
1 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
100 g
feta sajt
1
kis doboz pirított hagyma
(amit a hot dogra szoktak tenni)

Elkészítés

Házi nudlit készíteni sokkal egyszerűbb, mint hinnétek, szóval bátran álljatok neki. Sőt, nyugodtan vonjátok be a gyerekeket a "gyúrmázásba"!

A nudlihoz a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy burgonyanyomón átnyomjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt burgonyát, a lisztet és a tojást egy pár csipet sóval összedolgozzuk, majd kb. hüvelykujjnyi vastag roládokat formázunk a tésztából, és kb. 1 cm-es kis darabokra vágjuk. A kis darabokat egy enyhén meglisztezett felületen nudli formájúra sodorjuk a kezünkkel.

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a chilit vékonyra szeleteljük. A  cukkinit hosszában elnegyedeljük, kivágjuk a középső, szivacsos részét, majd ferdén kb. 0,5-1 cm-es csíkokra vágjuk. A brokkolit apró kis rózsáira bontjuk.

A nudlikat sós, forrásban lévő, de nem zubogó vízben addig főzzük, amíg fel nem jöttek a víz felszínére, majd leszűrjük, de mentsünk meg kb. 2 merőkanálnyit a főzővízből. Meglocsoljuk egy pár evőkanál olajjal, összeforgatjuk, és félretesszük, amíg folytatjuk a többi hozzávalóval.

Egy tapadásmentes serpenyőbe öntünk 4-5 evőkanál olajat, majd felforrósítjuk, és jöhet rá a brokkoli, a cukkini, a hagyma, a fokhagyma és a chili. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc pirítás után mehet rá a borsó is, amivel szintén pirítjuk 1-2 percig, majd nyakon öntjük a félretett főzőlével. Addig forraljuk, amíg a zöldségek meg nem főttek, de még azért van tartásuk, enyhén roppannak. 

Eközben egy másik serpenyőben közepes/magas hőfokon elkezdjük pirítani a tetszőlegesen felvágott szalámit, majd amikor kipirult a zsírja, hozzádobjuk a nudlit, és nagyon magas hőfokon addig pirítjuk, amíg néhol kaptak egy kis pirosas, aranybarna színt.

Egy elég nagy tálba öntjük a nudlit, a zöldséges mixet, az aprított petrezselymet és a vajat, majd az egészet összeforgatjuk. Megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük. Tálalásnál rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk ropogós hagymával.

Tavaszi fetás házi nudli

Ezeket is nézd meg:

Sufnudli baracklekvárral

Sajtszószos-kolbászos tepsis nudli

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Imáááááádoooom a nudliiiiiiiit! :D Nekem jöhet bármilyen formában, olaszosan, magyarosan, így-úgy-amúgy. :D Mindegy, csak legyen! Ezért is találtam ki nektek egy zöldségekből hiányt nem szenvedő, tavaszi behatású verziót. Csak annyit mondok, hogy „húzd rá, maestro”. :D

Hozzávalók

4 - 6 főre
100 g
vaj
A nudlihoz
400 g
főtt burgonya
300 g
liszt
1 db
tojás
olaj
A feltéthez
1 fej
hagyma
(kisebb)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 db
friss chilipaprika
1 db
cukkini
1 fej
brokkoli
(kisebb)
4 - 8 ek
olaj
só, bors
150 g
zöldborsó
(fagyasztott)
1 csomag
szeletelt szalámi
(100 g)
1 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
100 g
feta sajt
1
kis doboz pirított hagyma
(amit a hot dogra szoktak tenni)

Házi nudlit készíteni sokkal egyszerűbb, mint hinnétek, szóval bátran álljatok neki. Sőt, nyugodtan vonjátok be a gyerekeket a "gyúrmázásba"!

A nudlihoz a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy burgonyanyomón átnyomjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt burgonyát, a lisztet és a tojást egy pár csipet sóval összedolgozzuk, majd kb. hüvelykujjnyi vastag roládokat formázunk a tésztából, és kb. 1 cm-es kis darabokra vágjuk. A kis darabokat egy enyhén meglisztezett felületen nudli formájúra sodorjuk a kezünkkel.

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a chilit vékonyra szeleteljük. A  cukkinit hosszában elnegyedeljük, kivágjuk a középső, szivacsos részét, majd ferdén kb. 0,5-1 cm-es csíkokra vágjuk. A brokkolit apró kis rózsáira bontjuk.

A nudlikat sós, forrásban lévő, de nem zubogó vízben addig főzzük, amíg fel nem jöttek a víz felszínére, majd leszűrjük, de mentsünk meg kb. 2 merőkanálnyit a főzővízből. Meglocsoljuk egy pár evőkanál olajjal, összeforgatjuk, és félretesszük, amíg folytatjuk a többi hozzávalóval.

Egy tapadásmentes serpenyőbe öntünk 4-5 evőkanál olajat, majd felforrósítjuk, és jöhet rá a brokkoli, a cukkini, a hagyma, a fokhagyma és a chili. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc pirítás után mehet rá a borsó is, amivel szintén pirítjuk 1-2 percig, majd nyakon öntjük a félretett főzőlével. Addig forraljuk, amíg a zöldségek meg nem főttek, de még azért van tartásuk, enyhén roppannak. 

Eközben egy másik serpenyőben közepes/magas hőfokon elkezdjük pirítani a tetszőlegesen felvágott szalámit, majd amikor kipirult a zsírja, hozzádobjuk a nudlit, és nagyon magas hőfokon addig pirítjuk, amíg néhol kaptak egy kis pirosas, aranybarna színt.

Egy elég nagy tálba öntjük a nudlit, a zöldséges mixet, az aprított petrezselymet és a vajat, majd az egészet összeforgatjuk. Megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük. Tálalásnál rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk ropogós hagymával.

Tavaszi fetás házi nudli

Ezeket is nézd meg:

Sufnudli baracklekvárral

Sajtszószos-kolbászos tepsis nudli

Ha tetszett a Tavaszi fetás házi nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept