Street Kitchen

Ígykészítsbolognaialapot!

Így készíts bolognai alapot!

Hozzávalók
A raguhoz
500 g
darált marha- vagy sertéshús
(vagy fele-fele)
150 ml
tej
1 fej
hagyma
2 szál
szárzeller
1 szál
sárgarépa
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
150 - 200 ml
vörösbor
250 ml
passata
200 ml
víz vagy alaplé

Elkészítés

A bolognai alaphoz első lépésként a darált húst egy tálban összekeverjük a tejjel, és legalább 30 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ez azért fontos, mert ettől lesz a hús szuperpuha.

Az apróra vágott hagymát, a lereszelt zellert és sárgarépát egy serpenyőben alaposan lepirítjuk az olívaolajon. Ezt a triót hívják egyébként sofritónak. Belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vörösborral. Amikor a bor majdnem teljesen elpárolgott, rátesszük a tejben áztatott darált húst, és addig pirítjuk, amíg a nedvesség nagyjából elfő. Utolsó lépésként beleöntjük a passatát és a vizet (vagy alaplevet), majd fedő alatt, néha megkevergetve úgy 1,5 óráig rotyogtatjuk.

A kész alapot tehetitek pizzára, melegszendvicsre, de egy szuper, olaszos tésztához is felhasználhatjátok.

bolognai alap
Bolognai alap

Még több bolognai recept:

Vega bolognai
Bolognai palacsinta
Mini bolognai pizza

www.streetkitchen.hu

Egy frankó kis bolognai alapot nem bonyolult dolog összedobni, azonban a tökéletes végeredmény érdekében érdemes néhány dologra odafigyelni főzés közben. 

Hozzávalók

1 adag
A raguhoz
500 g
darált marha- vagy sertéshús
(vagy fele-fele)
150 ml
tej
1 fej
hagyma
2 szál
szárzeller
1 szál
sárgarépa
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
150 - 200 ml
vörösbor
250 ml
passata
200 ml
víz vagy alaplé

A bolognai alaphoz első lépésként a darált húst egy tálban összekeverjük a tejjel, és legalább 30 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ez azért fontos, mert ettől lesz a hús szuperpuha.

Az apróra vágott hagymát, a lereszelt zellert és sárgarépát egy serpenyőben alaposan lepirítjuk az olívaolajon. Ezt a triót hívják egyébként sofritónak. Belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vörösborral. Amikor a bor majdnem teljesen elpárolgott, rátesszük a tejben áztatott darált húst, és addig pirítjuk, amíg a nedvesség nagyjából elfő. Utolsó lépésként beleöntjük a passatát és a vizet (vagy alaplevet), majd fedő alatt, néha megkevergetve úgy 1,5 óráig rotyogtatjuk.

A kész alapot tehetitek pizzára, melegszendvicsre, de egy szuper, olaszos tésztához is felhasználhatjátok.

bolognai alap
Bolognai alap

Még több bolognai recept:

Vega bolognai
Bolognai palacsinta
Mini bolognai pizza

Ha tetszett az Így készíts bolognai alapot! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept