5 hozzávalós kaják

Klasszikussajtos-tejfölöstészta

Klasszikus sajtos-tejfölös tészta

Hozzávalók
200 g
spagetti
1 ek
1 ek
étolaj
200 g
tejföl
150 g
trappista sajt
frissen őrölt bors

Elkészítés

A sajtos-tejfölös tészta elkészítése pofonegyszerű, és gyorsan meglesztek vele akkor is, ha már hangosan korog a hasatok. Egy lábosban sós vizet forralunk, és 8-10 perc alatt al dentére főzzük benne a spagettit. Leszűrjük, leöblítjük langyos vízzel, lecsepegtetjük és összekeverjük az olajjal, hogy ne tapadjon össze a tészta.

Tányérba szedjük, és beborítjuk a tejföllel. Tekerünk rá párat a borsőrlőből, és ráreszeljük a trappista sajtot. És már készen is áll, hogy bevégezze sorsát. Díszítésként szórhattok rá aprított petrezselymet, ha épp akad otthon belőle, de enélkül is maximálisan megállja a helyét.

klasszikus-sajtos-tejfolos-teszta
Klasszikus sajtos-tejfölös tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Mi az az ultimate komfort kaja, amit jó eséllyel akkor is össze tudtok dobni, ha már jó pár napja halogatjátok a nagybevásárlást? Igeeen, ez nem más, mint a tészta sok-sok sajttal és tejföllel megpakolva! Sokan ezt a megúszós receptet tanulják meg legelőször elkészíteni egyedül gyerekkorukban, és ez az a tésztaétel, ami megannyi kollégista életét mentette már meg. A sajt és a tejföl párosa örök és vitathatatlan, és természetesen nem csak tésztán működik jól együtt ez a duó. Az oldalunkon több sajtos-tejfölös receptet is találtok, érdemes szemezgetni közülük!

Füstölt sajtos-tejfölös csirke sült zöldségekkel

Sajtos-tejfölös nokedli besütve

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

www.streetkitchen.hu

Egy villámgyors klasszikus, ami táplál és átölel. Ez nem más, mint a sajtos-tejfölös tészta!

Hozzávalók

2 főre
200 g
spagetti
1 ek
1 ek
étolaj
200 g
tejföl
150 g
trappista sajt
frissen őrölt bors

A sajtos-tejfölös tészta elkészítése pofonegyszerű, és gyorsan meglesztek vele akkor is, ha már hangosan korog a hasatok. Egy lábosban sós vizet forralunk, és 8-10 perc alatt al dentére főzzük benne a spagettit. Leszűrjük, leöblítjük langyos vízzel, lecsepegtetjük és összekeverjük az olajjal, hogy ne tapadjon össze a tészta.

Tányérba szedjük, és beborítjuk a tejföllel. Tekerünk rá párat a borsőrlőből, és ráreszeljük a trappista sajtot. És már készen is áll, hogy bevégezze sorsát. Díszítésként szórhattok rá aprított petrezselymet, ha épp akad otthon belőle, de enélkül is maximálisan megállja a helyét.

klasszikus-sajtos-tejfolos-teszta
Klasszikus sajtos-tejfölös tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Mi az az ultimate komfort kaja, amit jó eséllyel akkor is össze tudtok dobni, ha már jó pár napja halogatjátok a nagybevásárlást? Igeeen, ez nem más, mint a tészta sok-sok sajttal és tejföllel megpakolva! Sokan ezt a megúszós receptet tanulják meg legelőször elkészíteni egyedül gyerekkorukban, és ez az a tésztaétel, ami megannyi kollégista életét mentette már meg. A sajt és a tejföl párosa örök és vitathatatlan, és természetesen nem csak tésztán működik jól együtt ez a duó. Az oldalunkon több sajtos-tejfölös receptet is találtok, érdemes szemezgetni közülük!

Füstölt sajtos-tejfölös csirke sült zöldségekkel

Sajtos-tejfölös nokedli besütve

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Ha tetszett a Klasszikus sajtos-tejfölös tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept