A sajtos-tejfölös tészta elkészítése pofonegyszerű, és gyorsan meglesztek vele akkor is, ha már hangosan korog a hasatok. Egy lábosban sós vizet forralunk, és 8-10 perc alatt al dentére főzzük benne a spagettit. Leszűrjük, leöblítjük langyos vízzel, lecsepegtetjük és összekeverjük az olajjal, hogy ne tapadjon össze a tészta.
Tányérba szedjük, és beborítjuk a tejföllel. Tekerünk rá párat a borsőrlőből, és ráreszeljük a trappista sajtot. És már készen is áll, hogy bevégezze sorsát. Díszítésként szórhattok rá aprított petrezselymet, ha épp akad otthon belőle, de enélkül is maximálisan megállja a helyét.

- Elkészítési idő: 25 perc
Mi az az ultimate komfort kaja, amit jó eséllyel akkor is össze tudtok dobni, ha már jó pár napja halogatjátok a nagybevásárlást? Igeeen, ez nem más, mint a tészta sok-sok sajttal és tejföllel megpakolva! Sokan ezt a megúszós receptet tanulják meg legelőször elkészíteni egyedül gyerekkorukban, és ez az a tésztaétel, ami megannyi kollégista életét mentette már meg. A sajt és a tejföl párosa örök és vitathatatlan, és természetesen nem csak tésztán működik jól együtt ez a duó. Az oldalunkon több sajtos-tejfölös receptet is találtok, érdemes szemezgetni közülük!
Füstölt sajtos-tejfölös csirke sült zöldségekkel