A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral együtt, majd a többi hozzávalóval egy keverőtálban jó alaposan összedolgozzuk. Gombócot formálunk belőle, amit lekenünk az olajjal. Konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten addig pihentetjük, amíg kétszeresére dagad, ez kb. 30 percet vesz igénybe.
A töltelékhez a medvehagymát felaprítjuk, egy keverőtálban összekeverjük a krémsajttal és sóval, borssal ízesítjük.
Ha megkelt a tésztánk, két részre osztjuk, és lisztezett felületen kinyújtjuk, majd megkenjünk szépen egyenletes a töltelékünkkel és feltekerjük. Trapéz formára vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal és a szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Kelesztési idő: 30 perc
- Sütési idő: 30 perc
Aki gyakran sündörög a konyhában, az tudja, hogy igazi vétek elszalasztani a különböző szezonális zöldségek felhasználását. Ha lehetőségetek van a piacról vagy a boltból friss medvehagymát beszerezni, akkor mindenképp éljetek a lehetőséggel, mi pedig mutatunk pár receptet a medvehagymás hajtovány mellett, amikben felhasználhatjátok őket.
Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa
Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder