Pékség

Medvehagymáshajtovány

Medvehagymás hajtovány

Hozzávalók
A tésztához
20 g
friss élesztő
200 ml
tej
1 tk
kristálycukor
500 g
finomliszt
1 tk
1 db
tojás
1 ek
étolaj
A töltelékhez és a tetejére
1 csokor
medvehagyma
200 g
tömlős natúr sajt
só, bors
A tetejére
1 db
tojás
100 g
edami
1 ek
fehér szezámmag
100 g
vaj

Elkészítés

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral együtt, majd a többi hozzávalóval egy keverőtálban jó alaposan összedolgozzuk. Gombócot formálunk belőle, amit lekenünk az olajjal. Konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten addig pihentetjük, amíg kétszeresére dagad, ez kb. 30 percet vesz igénybe.

A töltelékhez a medvehagymát felaprítjuk, egy keverőtálban összekeverjük a krémsajttal és sóval, borssal ízesítjük.

Ha megkelt a tésztánk, két részre osztjuk, és lisztezett felületen kinyújtjuk, majd megkenjünk szépen egyenletes a töltelékünkkel és feltekerjük. Trapéz formára vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal és a szezámmaggal.

200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Medvehagymás hajtovány
Medvehagymás hajtovány (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Aki gyakran sündörög a konyhában, az tudja, hogy igazi vétek elszalasztani a különböző szezonális zöldségek felhasználását. Ha lehetőségetek van a piacról vagy a boltból friss medvehagymát beszerezni, akkor mindenképp éljetek a lehetőséggel, mi pedig mutatunk pár receptet a medvehagymás hajtovány mellett, amikben felhasználhatjátok őket.

Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa

Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Medvehagymás töltött gomba air fryerben

www.streetkitchen.hu

Ha gyorsan kéne valami szezonális vendégváró,de nem szeretnél bolti tésztát sütni, akkor ez lesz számodra a tökéletes recept!

Hozzávalók

15 darabhoz
A tésztához
20 g
friss élesztő
200 ml
tej
1 tk
kristálycukor
500 g
finomliszt
1 tk
1 db
tojás
1 ek
étolaj
A töltelékhez és a tetejére
1 csokor
medvehagyma
200 g
tömlős natúr sajt
só, bors
A tetejére
1 db
tojás
100 g
edami
1 ek
fehér szezámmag
100 g
vaj

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral együtt, majd a többi hozzávalóval egy keverőtálban jó alaposan összedolgozzuk. Gombócot formálunk belőle, amit lekenünk az olajjal. Konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten addig pihentetjük, amíg kétszeresére dagad, ez kb. 30 percet vesz igénybe.

A töltelékhez a medvehagymát felaprítjuk, egy keverőtálban összekeverjük a krémsajttal és sóval, borssal ízesítjük.

Ha megkelt a tésztánk, két részre osztjuk, és lisztezett felületen kinyújtjuk, majd megkenjünk szépen egyenletes a töltelékünkkel és feltekerjük. Trapéz formára vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal és a szezámmaggal.

200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Medvehagymás hajtovány
Medvehagymás hajtovány (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Aki gyakran sündörög a konyhában, az tudja, hogy igazi vétek elszalasztani a különböző szezonális zöldségek felhasználását. Ha lehetőségetek van a piacról vagy a boltból friss medvehagymát beszerezni, akkor mindenképp éljetek a lehetőséggel, mi pedig mutatunk pár receptet a medvehagymás hajtovány mellett, amikben felhasználhatjátok őket.

Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa

Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Medvehagymás töltött gomba air fryerben

Ha tetszett a Medvehagymás hajtovány receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept