Saláták

Mexikóikukoricasaláta

Mexikói kukoricasaláta

Hozzávalók
1 db
piros kaliforniai paprika
500 g
kukorica
4 ek
olívaolaj
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 mk
füstölt pirospaprika
2 db
avokádó
1 db
lime
1 fej
lilahagyma
1 csokor
friss koriander
6 - 7 szem
koktélparadicsom
1 db
savanyított jalapeno paprika
80 g
feta sajt

Elkészítés

A mexikói kukoricasaláta elkészítéséhez először a kaliforniai paprikát egy tepsire tesszük és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja meg nem feketedik. Ha megsült, kivesszük, és egy alufóliába csomagoljuk. 15 perc után kicsomagoljuk, leszedjük a héját, kicsumázzuk, a húsát pedig nagyobb darabokra vágjuk.

A kukoricát sós, lobogó vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben az olívaolaj felén aranybarnára pirítjuk. Mielőtt elzárjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel és a füstölt pirospaprikával.

Az avokádót elfelezzük, kiszedjük a magját, és egy kanállal kiszedjük a belsejét. Felkockázzuk és ráfacsarjuk a lime levének a felét. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. A koriandert felaprítjuk. A koktélparikat elfelezzük.

Egy nagy keverőtálba rakjuk a pirított kukoricát, a sült paprikát, az avokádót, a paradicsomot, lilahagymát, felaprított jalapeno paprikát, koriandert és összeforgatjuk a maradék olívaolajjal és a lime másik felének a levével. Tálakba szedjük és rámorzsolunk egy kis fetát.

 

www.streetkitchen.hu

Ebben a saliban az a legjobb, hogy nyáron, akár grillezett kukoricából is megcsinálhatjátok. Nálunk nem jellemző, hogy a kukorica nem majonézes “mázat” kap. Próbáljátok ki ezt a verziót is, brutálisan feldobja a lime az édes kukoricát! :D

Hozzávalók

4 főre
1 db
piros kaliforniai paprika
500 g
kukorica
4 ek
olívaolaj
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 mk
füstölt pirospaprika
2 db
avokádó
1 db
lime
1 fej
lilahagyma
1 csokor
friss koriander
6 - 7 szem
koktélparadicsom
1 db
savanyított jalapeno paprika
80 g
feta sajt

A mexikói kukoricasaláta elkészítéséhez először a kaliforniai paprikát egy tepsire tesszük és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja meg nem feketedik. Ha megsült, kivesszük, és egy alufóliába csomagoljuk. 15 perc után kicsomagoljuk, leszedjük a héját, kicsumázzuk, a húsát pedig nagyobb darabokra vágjuk.

A kukoricát sós, lobogó vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben az olívaolaj felén aranybarnára pirítjuk. Mielőtt elzárjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel és a füstölt pirospaprikával.

Az avokádót elfelezzük, kiszedjük a magját, és egy kanállal kiszedjük a belsejét. Felkockázzuk és ráfacsarjuk a lime levének a felét. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. A koriandert felaprítjuk. A koktélparikat elfelezzük.

Egy nagy keverőtálba rakjuk a pirított kukoricát, a sült paprikát, az avokádót, a paradicsomot, lilahagymát, felaprított jalapeno paprikát, koriandert és összeforgatjuk a maradék olívaolajjal és a lime másik felének a levével. Tálakba szedjük és rámorzsolunk egy kis fetát.

 

Ha tetszett a Mexikói kukoricasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept