A mexikói tarhonya elkészítéséhez először olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a tarhonyát és kb. 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és lefedve 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd levesszük róla a fedőt és közepesen erős hőfokon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a taco-fűszerkeveréket, a lecsöpögtetett babot és a kukoricát, a kb. 1 cm-es kockákra vágott paradicsomot és kaliforniai paprikát, a finomra vágott lila hagymát és koriandert, a citrom kifacsart levét, majd az egészet összekeverjük. Rottyantunk egyet rajta és el is készültünk. Tálalásnál tejfölt kanalazunk a tetejére.

- Elkészítési idő: 30 perc
Bár sokunkban rossz emlékeket hagyott a menzán kapott félig nyers tarhonya, értő kezek között csodálatos dolgok készülhetnek belőle. Mutatunk is pár trükköt, amikkel ti is kihozhatjátok a maximumot ebből a meg nem értett tésztaféléből.
Retró menü: Tojásleves és tarhonyás hús
Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval