Olcsó ételek és receptek

Mexikóitarhonya

Mexikói tarhonya

Hozzávalók
3 ek
étolaj
360 g
tarhonya
720 ml
víz
só, bors
1 ek
taco-fűszerkeverék
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
kukorica
(400 g-os kiszerelés)
2 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
piros kaliforniai paprika
(250 g/db)
1 fej
lila hagyma
(130 g/fej)
1 csokor
koriander
0.5 db
citrom leve
A tálaláshoz
250 g
tejföl

Elkészítés

A mexikói tarhonya elkészítéséhez először olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a tarhonyát és kb. 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és lefedve 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd levesszük róla a fedőt és közepesen erős hőfokon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a taco-fűszerkeveréket, a lecsöpögtetett babot és a kukoricát, a kb. 1 cm-es kockákra vágott paradicsomot és kaliforniai paprikát, a finomra vágott lila hagymát és koriandert, a citrom kifacsart levét, majd az egészet összekeverjük. Rottyantunk egyet rajta és el is készültünk. Tálalásnál tejfölt kanalazunk a tetejére.

mexikoi-tarhonya
Mexikói tarhonya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Bár sokunkban rossz emlékeket hagyott a menzán kapott félig nyers tarhonya, értő kezek között csodálatos dolgok készülhetnek belőle. Mutatunk is pár trükköt, amikkel ti is kihozhatjátok a maximumot ebből a meg nem értett tésztaféléből.

Retró menü: Tojásleves és tarhonyás hús

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Tarhonya, hirtelen sült karaj, paprikás mártás

Tarhonyás husi + fűszer-redukció = a mai ebéded

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Az ezerarcú tarhonya. Hogy miért mondom ezt? Hidd el, a tarhonya nem csak egy köret a pörkölt mellé, annál sokkal több! Egy kis fantáziával szuper ételkülönlegességeket lehet összedobni belőle. Íme egy mexikói változat.

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
360 g
tarhonya
720 ml
víz
só, bors
1 ek
taco-fűszerkeverék
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
kukorica
(400 g-os kiszerelés)
2 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 db
piros kaliforniai paprika
(250 g/db)
1 fej
lila hagyma
(130 g/fej)
1 csokor
koriander
0.5 db
citrom leve
A tálaláshoz
250 g
tejföl

A mexikói tarhonya elkészítéséhez először olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a tarhonyát és kb. 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és lefedve 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd levesszük róla a fedőt és közepesen erős hőfokon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a taco-fűszerkeveréket, a lecsöpögtetett babot és a kukoricát, a kb. 1 cm-es kockákra vágott paradicsomot és kaliforniai paprikát, a finomra vágott lila hagymát és koriandert, a citrom kifacsart levét, majd az egészet összekeverjük. Rottyantunk egyet rajta és el is készültünk. Tálalásnál tejfölt kanalazunk a tetejére.

mexikoi-tarhonya
Mexikói tarhonya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Bár sokunkban rossz emlékeket hagyott a menzán kapott félig nyers tarhonya, értő kezek között csodálatos dolgok készülhetnek belőle. Mutatunk is pár trükköt, amikkel ti is kihozhatjátok a maximumot ebből a meg nem értett tésztaféléből.

Retró menü: Tojásleves és tarhonyás hús

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Tarhonya, hirtelen sült karaj, paprikás mártás

Tarhonyás husi + fűszer-redukció = a mai ebéded

Ha tetszett a Mexikói tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept