Tészták

Négysajtostészta

Négysajtos tészta

Hozzávalók
200 g
masnitészta
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 csipet
őrölt szerecsendió
125 g
krémsajt
60 g
füstölt sajt
30 g
gorgonzola
50 g
parmezán
0.5 csokor
snidling
0.25 db
citrom héja
A tálaláshoz
20 g
parmezán
0.5 csokor
snidling

Elkészítés

Ilyen egyszerű ez a négysajtos tészta recept!

A tésztát felrakjuk főni forró, sós vízbe a leírás szerinti időre.

Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd mehet rá az apróra vágott vörös- és fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval. Ha üvegesre párolódott, rárakjuk a krémsajtot. A serpenyőben elkeverjük a krémsajtot a hagymával, majd 1 kicsi merőkanál tésztafőzővizet rakunk rá. Belereszeljük a füstölt sajtot, és mehet bele egy adag gorgonzola meg egy kis parmezán is. Elkeverjük, majd megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és kevés reszelt citromhéjat is rakunk bele. Felhúzzuk annyi tésztafőzővízzel, hogy mártást kapjunk, belekeverjük a kifőtt tésztát, és kész is a négysajtos tésztánk.
Tálalásnál megszórjuk reszelt parmezánnal és frissen aprított snidlinggel.

negysajtos-teszta-2
Négysajtos tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc

Még több sajtos kaját mutatunk, mert sajnos vagy sem, de mi nem tudjuk megunni ezt a hétköznapi alapanyagot. Tartsatok velünk, sajtozzunk együtt!

Zsolti-féle, sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell

Rántott sajt remuláddal és sült krumplival

Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával

www.streetkitchen.hu

Aki szereti a jó sajtos, zsírosabb ételeket, az imádni fogja ezt a gorgonzolás, kissé füstölt sajtos pastát is!

Hozzávalók

2 főre
200 g
masnitészta
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 csipet
őrölt szerecsendió
125 g
krémsajt
60 g
füstölt sajt
30 g
gorgonzola
50 g
parmezán
0.5 csokor
snidling
0.25 db
citrom héja
A tálaláshoz
20 g
parmezán
0.5 csokor
snidling

Ilyen egyszerű ez a négysajtos tészta recept!

A tésztát felrakjuk főni forró, sós vízbe a leírás szerinti időre.

Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd mehet rá az apróra vágott vörös- és fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval. Ha üvegesre párolódott, rárakjuk a krémsajtot. A serpenyőben elkeverjük a krémsajtot a hagymával, majd 1 kicsi merőkanál tésztafőzővizet rakunk rá. Belereszeljük a füstölt sajtot, és mehet bele egy adag gorgonzola meg egy kis parmezán is. Elkeverjük, majd megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és kevés reszelt citromhéjat is rakunk bele. Felhúzzuk annyi tésztafőzővízzel, hogy mártást kapjunk, belekeverjük a kifőtt tésztát, és kész is a négysajtos tésztánk.
Tálalásnál megszórjuk reszelt parmezánnal és frissen aprított snidlinggel.

negysajtos-teszta-2
Négysajtos tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc

Még több sajtos kaját mutatunk, mert sajnos vagy sem, de mi nem tudjuk megunni ezt a hétköznapi alapanyagot. Tartsatok velünk, sajtozzunk együtt!

Zsolti-féle, sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell

Rántott sajt remuláddal és sült krumplival

Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával

Ha tetszett a Négysajtos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept