Instant

Sajtosrakottcsirke

Sajtos rakott csirke
sajtos rakott csirke, rakott hús

Hozzávalók
5 szem
burgonya
50 g
vaj
3 ek
liszt
500 ml
tej
100 ml
tejszín
bors
szerecsendió
500 g
csirkemell
2 ek
olaj
120 g
paprikás kolbász
100 g
trappista sajt
100 g
füstölt sajt

Elkészítés

A sajtos rakott csirke elkészítése végtelenül egyszerű. A burgonyákat egy kerámia- vagy műanyag tálba rakjuk, lefedjük egy tányérral, és 10 percig mikrózzuk magas fokozaton, majd megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Folytatjuk a keverést, és közepes lángon besűrítjük a besamelt. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót is reszelünk bele. 

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon egy forró serpenyőben mindkét oldalukat lepirítjuk egy pár perc alatt. 

A tál aljára egy kevés besamelt rakunk, erre jöhet egy réteg szeletelt burgonya, majd rá egy sor karikára vágott kolbász. Ezután mehet rá egy réteg csirke, majd egy réteg a kétféle reszelt sajtból, és újra a besamel… és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére jusson egy jó adag sajt, majd az egész mehet is 30-35 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Sajtos rakott csirke
Sajtos rakott csirke

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Zé-féle rakott krumpli

Vega erdélyi rakott káposzta

Sajtos-kakukkfüves rakott burgonya

www.streetkitchen.hu

A rakott dolgokat az emberek többsége általában szereti, szóval most jól megraktam a burgonyát csirkével és kolbásszal, és mivel sajt nélkül nem élet az élet, ezért abból is került bele egy nagy adag. Mondanom sem kell, ultrajó lett, szóval irány a konyha!

Hozzávalók

1 22x22 cm-es tálhoz
5 szem
burgonya
50 g
vaj
3 ek
liszt
500 ml
tej
100 ml
tejszín
bors
szerecsendió
500 g
csirkemell
2 ek
olaj
120 g
paprikás kolbász
100 g
trappista sajt
100 g
füstölt sajt

A sajtos rakott csirke elkészítése végtelenül egyszerű. A burgonyákat egy kerámia- vagy műanyag tálba rakjuk, lefedjük egy tányérral, és 10 percig mikrózzuk magas fokozaton, majd megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Folytatjuk a keverést, és közepes lángon besűrítjük a besamelt. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót is reszelünk bele. 

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon egy forró serpenyőben mindkét oldalukat lepirítjuk egy pár perc alatt. 

A tál aljára egy kevés besamelt rakunk, erre jöhet egy réteg szeletelt burgonya, majd rá egy sor karikára vágott kolbász. Ezután mehet rá egy réteg csirke, majd egy réteg a kétféle reszelt sajtból, és újra a besamel… és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére jusson egy jó adag sajt, majd az egész mehet is 30-35 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Sajtos rakott csirke
Sajtos rakott csirke

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Zé-féle rakott krumpli

Vega erdélyi rakott káposzta

Sajtos-kakukkfüves rakott burgonya

Ha tetszett a Sajtos rakott csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept