Tészták

Spenótos-ricottáscannelloni

Spenótos-ricottás cannelloni

Hozzávalók
A besamelhez
100 g
vaj
2 gerezd
fokhagyma
50 g
liszt
650 ml
tej
só, bors
szerecsendió ízlés szerint
A töltelékhez
180 g
bébispenót
2 db
tojás
500 g
ricotta
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
szerecsendió ízlés szerint
40 g
parmezán
Az összeállításhoz
14 db
cannelloni tészta
40 g
parmezán

Elkészítés

A spenótos-ricottás cannelloni első lépéseként a besamelhez a vajat egy lábasba dobjuk, felolvasztjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd mehet rá a liszt. Folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele ízlés szerint szerecsendiót, majd 5-6 perc alatt besűrítjük, és félrehúzzuk.

A töltelékhez bő, forró vízbe dobjuk 3 másodpercre a spenótot, majd leszűrjük, és átrakjuk hideg vízbe, azaz blansírozzuk. A tojásokat elkeverjük a ricottával, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, reszelt szerecsendiót és a reszelt parmezánt. A spenótot lecsepegtetjük, párszor átvágjuk egy deszkán, és a ricottához keverjük, majd habzsákba töltjük a krémet.

A besamelből a tepsi alján elkenünk egy kisebb merőkanálnyi adagot. A cannelloni tésztákat megtöltjük a habzsákból a krémmel, és egymás mellé fektetjük őket. Ha marad krém, ezt nyugodtan a tészták közé kenhetjük. Leöntjük az egészet a besamellel, megszórjuk reszelt parmezánnal, és 180 fokos sütőbe toljuk 30-40 percre.

Spenótos-ricottás cannelloni
Spenótos-ricottás cannelloni

Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 35 perc
Összesen: 60 perc

Még több tésztás recept:

Egylábasos gulyáspasta

A gyerekek kedvence: paradicsomos spagetti

www.streetkitchen.hu

A Spenótos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A cannelloni az egyik legjobb sült tészta a lasagne után, persze lehet, valakinek előtt, az is teljes mértékben érthető. ;) Paradicsomos verzió ide vagy oda, azért ezt mindenképp próbáljátok ki!

Hozzávalók

1 kb. 18x25 cm-es tálhoz
A besamelhez
100 g
vaj
2 gerezd
fokhagyma
50 g
liszt
650 ml
tej
só, bors
szerecsendió ízlés szerint
A töltelékhez
180 g
bébispenót
2 db
tojás
500 g
ricotta
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
szerecsendió ízlés szerint
40 g
parmezán
Az összeállításhoz
14 db
cannelloni tészta
40 g
parmezán

A spenótos-ricottás cannelloni első lépéseként a besamelhez a vajat egy lábasba dobjuk, felolvasztjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd mehet rá a liszt. Folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele ízlés szerint szerecsendiót, majd 5-6 perc alatt besűrítjük, és félrehúzzuk.

A töltelékhez bő, forró vízbe dobjuk 3 másodpercre a spenótot, majd leszűrjük, és átrakjuk hideg vízbe, azaz blansírozzuk. A tojásokat elkeverjük a ricottával, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, reszelt szerecsendiót és a reszelt parmezánt. A spenótot lecsepegtetjük, párszor átvágjuk egy deszkán, és a ricottához keverjük, majd habzsákba töltjük a krémet.

A besamelből a tepsi alján elkenünk egy kisebb merőkanálnyi adagot. A cannelloni tésztákat megtöltjük a habzsákból a krémmel, és egymás mellé fektetjük őket. Ha marad krém, ezt nyugodtan a tészták közé kenhetjük. Leöntjük az egészet a besamellel, megszórjuk reszelt parmezánnal, és 180 fokos sütőbe toljuk 30-40 percre.

Spenótos-ricottás cannelloni
Spenótos-ricottás cannelloni

Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 35 perc
Összesen: 60 perc

Még több tésztás recept:

Egylábasos gulyáspasta

A gyerekek kedvence: paradicsomos spagetti

Ha tetszett a spenótos-ricottás cannelloni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése