Fantasztikus desszertek

Színesgraniták,anyárkirályai!

Színes graniták, a nyár királyai!

Hozzávalók
Kávés
Uborkás mentás lime-os
150 g
uborka
1 kis csokor
menta
2 db
lime leve
1 db
lime reszelt héja
90 g
porcukor
250 ml
víz
80 ml
fehér rum
Sárgadinnyés citromos
380 g
sárgadinnye
1 db
citrom leve
1 db
citrom héja
1 db
lime leve
120 ml
víz
80 ml
rum
70 g
porcukor
Görögdinnyés bazsalikomos
350 g
görögdinnye
10 db
bazsalikomlevél
50 g
porcukor
70 ml
rum
70 ml
víz
100 ml
espresso
70 g
porcukor
300 ml
víz
70 ml
rum

Elkészítés
A granitákat nagyon egyszerű elkészíteni, csak a pár órás fagyasztási időt kell kivárni. Mindegyiknél ugyanúgy járunk el. Egy aprítógépben lezúzzuk a szilárdabb alapanyagokat, majd hozzáadjuk a porcukrot, rumot, vizet és a citrusok levét.
Átkeverjük őket, egy edénybe öntjük (jobb ha egy nagyobb, laposabb edényt használunk mert úgy hamarabb lehűl és megszilárdul a granita) és fagyasztóba rakjuk. Pár óránként átkeverjük, amíg elég szilárd, jégkása állagú, jeges hűsítőt kapunk, akkor pedig megesszük az egészet!

www.streetkitchen.hu

A granita a forró nyárban olvadozó emberek megmentője! Jégkásaként nem definiálnánk, mert ez sokkal több annál! Friss gyümölcsök, tea vagy épp kávé alapú, rummal turbózott jeges hűsítő. Ha nem barátotok az alkohol, akár ki is hagyhatjátok belőle, úgy is isteni lesz!

Hozzávalók

4 személyre
Kávés
Uborkás mentás lime-os
150 g
uborka
1 kis csokor
menta
2 db
lime leve
1 db
lime reszelt héja
90 g
porcukor
250 ml
víz
80 ml
fehér rum
Sárgadinnyés citromos
380 g
sárgadinnye
1 db
citrom leve
1 db
citrom héja
1 db
lime leve
120 ml
víz
80 ml
rum
70 g
porcukor
Görögdinnyés bazsalikomos
350 g
görögdinnye
10 db
bazsalikomlevél
50 g
porcukor
70 ml
rum
70 ml
víz
100 ml
espresso
70 g
porcukor
300 ml
víz
70 ml
rum
A granitákat nagyon egyszerű elkészíteni, csak a pár órás fagyasztási időt kell kivárni. Mindegyiknél ugyanúgy járunk el. Egy aprítógépben lezúzzuk a szilárdabb alapanyagokat, majd hozzáadjuk a porcukrot, rumot, vizet és a citrusok levét.
Átkeverjük őket, egy edénybe öntjük (jobb ha egy nagyobb, laposabb edényt használunk mert úgy hamarabb lehűl és megszilárdul a granita) és fagyasztóba rakjuk. Pár óránként átkeverjük, amíg elég szilárd, jégkása állagú, jeges hűsítőt kapunk, akkor pedig megesszük az egészet!

Ha tetszett a Színes graniták, a nyár királyai! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept