A tejszínes paprikás csirke elkészítésének első lépéseként zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a 0,5 cm-es kockákra vágott tv-paprikát, a babérlevelet, a köményt, és közepes hőfokon 5-7 percig dinszteljük. A hagymát félretoljuk a lábasban, és beletesszük a húsokat és a májat. Közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk, majd megfordítjuk őket, hogy a másik felük is kissé megpiruljon.
A tejszínes paprikás csirke főzése
Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, ami egyujjnyira ellepi. Közepes hőfokon 50 percig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk alatta a folyadékot. Ezt én mindig hígabbra csinálom, mint egy pörköltet, hiszen a végén lisztes habarást fog kapni és jól áll neki a szaft.
A tejszínben egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a lisztet és besűrítjük vele a paprikást. A tésztát sós, bő, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. A kész paprikás csirkét a tésztával és savanyúsággal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Ahány ház, annyi recept, de egy valami biztos: csirkepaprikásból sosem elég! Ha kipróbálnátok egy új változatot, akkor a Street Kitchenen bőséggel találtok alternatívát. Adjatok egy esélyt ezeknek a verzióknak is: