Brutális kaják

Tejszínespaprikáscsirke

Tejszínes paprikás csirke

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tv-paprika
(90 g/db)
4 db
babérlevél
1 tk
egész kömény
3 db
egész csirkecomb
4 db
csirkeszárny
200 g
csirkemell
200 g
csirkemáj
1.5 ek
fűszerpaprika
2 tk
sűrített paradicsom
2 ek
darált paprika
só, bors
250 ml
habtejszín
20 g
finomliszt
A tálaláshoz
420 g
szarvacskatészta
600 g
savanyúság

Elkészítés

A tejszínes paprikás csirke elkészítésének első lépéseként zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a 0,5 cm-es kockákra vágott tv-paprikát, a babérlevelet, a köményt, és közepes hőfokon 5-7 percig dinszteljük. A hagymát félretoljuk a lábasban, és beletesszük a húsokat és a májat. Közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk, majd megfordítjuk őket, hogy a másik felük is kissé megpiruljon. 

A tejszínes paprikás csirke főzése

Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, ami egyujjnyira ellepi. Közepes hőfokon 50 percig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk alatta a folyadékot. Ezt én mindig hígabbra csinálom, mint egy pörköltet, hiszen a végén lisztes habarást fog kapni és jól áll neki a szaft. 

A tejszínben egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a lisztet és besűrítjük vele a paprikást. A tésztát sós, bő, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. A kész paprikás csirkét a tésztával és savanyúsággal tálaljuk.

tejszines-paprikas-csirke
Tejszínes paprikás csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Ahány ház, annyi recept, de egy valami biztos: csirkepaprikásból sosem elég! Ha kipróbálnátok egy új változatot, akkor a Street Kitchenen bőséggel találtok alternatívát. Adjatok egy esélyt ezeknek a verzióknak is:

Tejfölös csirkepaprikás

A legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

www.streetkitchen.hu

A paprikás csirke az az étel, amit szerintem minden húsevő magyar ember előszeretettel fogyaszt. Egy igazi klasszikus, amiért nem csoda, hogy ennyire rajongunk. Én most ebben a receptben a tejfölt tejszínre cseréltem, ami akkor jön különösen kapóra, amikor esetleg nem használtuk el az összeset és valami hasznos célra szeretnénk felhasználni a maradékot, vagy nemes egyszerűséggel csak ez van otthon. :D

Hozzávalók

6 főre
1 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tv-paprika
(90 g/db)
4 db
babérlevél
1 tk
egész kömény
3 db
egész csirkecomb
4 db
csirkeszárny
200 g
csirkemell
200 g
csirkemáj
1.5 ek
fűszerpaprika
2 tk
sűrített paradicsom
2 ek
darált paprika
só, bors
250 ml
habtejszín
20 g
finomliszt
A tálaláshoz
420 g
szarvacskatészta
600 g
savanyúság

A tejszínes paprikás csirke elkészítésének első lépéseként zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a 0,5 cm-es kockákra vágott tv-paprikát, a babérlevelet, a köményt, és közepes hőfokon 5-7 percig dinszteljük. A hagymát félretoljuk a lábasban, és beletesszük a húsokat és a májat. Közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk, majd megfordítjuk őket, hogy a másik felük is kissé megpiruljon. 

A tejszínes paprikás csirke főzése

Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, ami egyujjnyira ellepi. Közepes hőfokon 50 percig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk alatta a folyadékot. Ezt én mindig hígabbra csinálom, mint egy pörköltet, hiszen a végén lisztes habarást fog kapni és jól áll neki a szaft. 

A tejszínben egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a lisztet és besűrítjük vele a paprikást. A tésztát sós, bő, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. A kész paprikás csirkét a tésztával és savanyúsággal tálaljuk.

tejszines-paprikas-csirke
Tejszínes paprikás csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Ahány ház, annyi recept, de egy valami biztos: csirkepaprikásból sosem elég! Ha kipróbálnátok egy új változatot, akkor a Street Kitchenen bőséggel találtok alternatívát. Adjatok egy esélyt ezeknek a verzióknak is:

Tejfölös csirkepaprikás

A legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Ha tetszett a Tejszínes paprikás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept