Vegetáriánus ételek

Töröktöltöttpaprika

Török töltött paprika
Török töltött paprika

Hozzávalók
4 db
zöld kaliforniai paprika
(kisebb méretű)
4 db
paradicsom
(110 g/db)
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 g
rizs
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
menta
2 tk
fűszerpaprika
bors
A tálaláshoz
100 g
joghurt
0.5 csokor
petrezselyem
4 db
mentalevél
1 db
lime

Elkészítés
  1. A paprikáknak levágjuk a csumáját, de nem dobjuk ki, mert ez lesz a kalapja a töltött paprikáinknak. A paprikákat kimagozzuk. Az apróra vágott paradicsomot, vöröshagymát és fokhagymát egy közepes méretű keverőtálba tesszük, hozzákeverjük a rizst, az aprított petrezselymet és mentát, illetve a fűszerpaprikát, majd sóval, borssal ízesítjük. Jó alaposan összekeverjük és a paprikákba töltjük. Elég csak a háromnegyedéig tölteni, hiszen a rizs még dagadni fog és szüksége lesz a helyre.

  2. A megtöltött paprikákat egy közepes lábasba rakjuk a tetejükkel felfelé, és visszarakjuk a csumákat is. Felöntjük annyi vízzel, ami kb. a kétharmadáig ellepi. Fedő alatt, közepes lángon kb. 30 perc alatt készre főzzük.

  3. Tálaláskor meglocsoljuk a joghurttal és megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, mentával és a lime reszelt héjával.

www.streetkitchen.hu

Ez az ízletes étel tele van friss zöldségekkel és fűszerekkel, a végeredmény pedig egy igazán különleges fogás. A legjobb benne, hogy nem bonyolult, így akár egy hétköznapi vacsorára is elkészítheted.

pictogram

Vega

A török töltött paprika nemcsak mutatós, hanem tele van friss zöldségekkel, zöldfűszerekkel és izgalmas ízekkel. A fűszerpaprika és a menta kombinációja igazi keleties hangulatot ad, miközben a joghurtos-lime-os tálalás frissítővé és könnyeddé teszi az egészet. Remek húsmentes főétel, amit még a húsimádók is simán elismernek majd – és még a hétköznap estébe is belefér!

Hozzávalók

2 főre
4 db
zöld kaliforniai paprika
(kisebb méretű)
4 db
paradicsom
(110 g/db)
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 g
rizs
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
menta
2 tk
fűszerpaprika
bors
A tálaláshoz
100 g
joghurt
0.5 csokor
petrezselyem
4 db
mentalevél
1 db
lime

Elkészítés

  1. A paprikáknak levágjuk a csumáját, de nem dobjuk ki, mert ez lesz a kalapja a töltött paprikáinknak. A paprikákat kimagozzuk. Az apróra vágott paradicsomot, vöröshagymát és fokhagymát egy közepes méretű keverőtálba tesszük, hozzákeverjük a rizst, az aprított petrezselymet és mentát, illetve a fűszerpaprikát, majd sóval, borssal ízesítjük. Jó alaposan összekeverjük és a paprikákba töltjük. Elég csak a háromnegyedéig tölteni, hiszen a rizs még dagadni fog és szüksége lesz a helyre.

  2. A megtöltött paprikákat egy közepes lábasba rakjuk a tetejükkel felfelé, és visszarakjuk a csumákat is. Felöntjük annyi vízzel, ami kb. a kétharmadáig ellepi. Fedő alatt, közepes lángon kb. 30 perc alatt készre főzzük.

  3. Tálaláskor meglocsoljuk a joghurttal és megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, mentával és a lime reszelt héjával.

Török töltött paprika
Török töltött paprika (Fotó: Street Kitchen)

Ez a török töltött paprika nemcsak ízletes, hanem szemet gyönyörködtető is. Könnyű, de mégis laktató, és tele van olyan zöldfűszerekkel, amiktől egyenesen nyaralós hangulatba kerül az ember.

Még több török ihletésű finomság vár az oldalunkon, ami tökéletesen megfér a török töltött paprika mellett:

Simit, az igazi török street food

Cilbir, a török buggyantott tojás

Török piláf

Ha tetszett a Török töltött paprika receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept