- Az olajat felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymagerezdeket is. Pár perc után mehet hozzá az apró kockákra vágott sárgarépa, a kétféle kaliforniai paprika és az édesburgonya. Alaposan elkeverjük őket, majd felöntjük az alaplével és a paradicsomkonzervvel. 
- Kb. 15-18 percig főzzük, amíg megpuhulnak benne a zöldségek. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is. 
- Ezután beledobjuk a leszűrt bab- és kukoricakonzerveket, és belereszeljük a sajtot. 
- A levéből kiszedünk kb. 200 ml-t és elkeverjük a tejföllel és a liszttel. 
 Visszaöntjük a lábasba a tejfölös habarást, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk.
- Tejföllel, tortillachipsszel, reszelt sajttal és korianderrel koronázzuk meg a végeredményt a fullos komfort feelingért. 
Vegamexikóichowder
Ha kell egy tál forró, fűszeres comfort food, ami egyszerre laktató és vidám, akkor ez a vega mexikói chowder lesz a befutó. Tele van színes zöldségekkel, krémes babbal, édes kukoricával és egy csipet füstösséggel, amitől igazi mexikói hangulatot áraszt. A tetején olvadozó sajt, friss koriander és ropogós tortillachips teszi tökéletessé – egy “főzelék”, ami tényleg főfogásként is megállja a helyét.

Vega
A vega mexikói chowder egy igazi comfort food, ami ötvözi a klasszikus zöldséglevesek selymességét a mexikói konyha izgalmas fűszereivel. A hús most kimarad, de egy pillanatig sem fogod hiányolni.
A mexikói konyhában a kukorica, a bab és a chili az úgynevezett „három nővér” – ezek a növények hagyományosan együtt kerültek a földbe, és ma is a legtöbb mexikói étel alapját adják.
@streetkitchenhu #reklam Vega mexikói chowder @yettelhungary #yettelhungary #villamgyorshalozat #skrecept #streetkitchen ♬ eredeti hang - streetkitchenhu 
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
- Az olajat felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymagerezdeket is. Pár perc után mehet hozzá az apró kockákra vágott sárgarépa, a kétféle kaliforniai paprika és az édesburgonya. Alaposan elkeverjük őket, majd felöntjük az alaplével és a paradicsomkonzervvel. 
- Kb. 15-18 percig főzzük, amíg megpuhulnak benne a zöldségek. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is. 
- Ezután beledobjuk a leszűrt bab- és kukoricakonzerveket, és belereszeljük a sajtot. 
- A levéből kiszedünk kb. 200 ml-t és elkeverjük a tejföllel és a liszttel. 
 Visszaöntjük a lábasba a tejfölös habarást, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk.
- Tejföllel, tortillachipsszel, reszelt sajttal és korianderrel koronázzuk meg a végeredményt a fullos komfort feelingért. 

A mexikói konyha egyik legizgalmasabb és legszerethetőbb vonása, hogy minden falatjából érződik az életigenlés. Az alapjaiban egyszerű, mégis ízekben gazdag ételek nemcsak táplálóak, hanem szinte mindig színesek, illatosak és jókedvűek. A három fő alappillér – a kukorica, a bab és a chili – évszázadok óta meghatározza a mexikói gasztronómiát. A kukorica tortillaként, lisztként vagy püréként kerül az asztalra, míg a bab sűrű ragukban vagy krémekben adja az alapot, a chili pedig ezerféle formában fűszerez, pikánsít vagy csak mélyíti az ízeket.
A vega mexikói chowder mellett még ezeket a mexikói kajákat is próbáld ki!
Chili con carne, ahogy azt kell
Ha tetszett a vega mexikói chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



