Vegetáriánus ételek

Vegamexikóichowder

Vega mexikói chowder
Vega mexikói chowder nachosszal és korianderrel

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(180 g/szál)
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
zöld kaliforniai paprika
1 db
édesburgonya
(250 g/db)
800 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
bors
1 tk
füstölt paprika
1.5 tk
őrölt kömény
1.5 tk
chilipor
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
100 g
cheddar
100 g
tejföl
2 ek
finomliszt
A tálaláshoz
6 ek
tejföl
150 g
tortillachips
50 g
cheddar
1 csokor
koriander

Elkészítés
  1. Az olajat felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymagerezdeket is. Pár perc után mehet hozzá az apró kockákra vágott sárgarépa, a kétféle kaliforniai paprika és az édesburgonya. Alaposan elkeverjük őket, majd felöntjük az alaplével és a paradicsomkonzervvel. 

  2. Kb. 15-18 percig főzzük, amíg megpuhulnak benne a zöldségek. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is. 

  3. Ezután beledobjuk a leszűrt bab- és kukoricakonzerveket, és belereszeljük a sajtot. 

  4. A levéből kiszedünk kb. 200 ml-t és elkeverjük a tejföllel és a liszttel.
    Visszaöntjük a lábasba a tejfölös habarást, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk. 

  5. Tejföllel, tortillachipsszel, reszelt sajttal és korianderrel koronázzuk meg a végeredményt a fullos komfort feelingért.


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha kell egy tál forró, fűszeres comfort food, ami egyszerre laktató és vidám, akkor ez a vega mexikói chowder lesz a befutó. Tele van színes zöldségekkel, krémes babbal, édes kukoricával és egy csipet füstösséggel, amitől igazi mexikói hangulatot áraszt. A tetején olvadozó sajt, friss koriander és ropogós tortillachips teszi tökéletessé – egy “főzelék”, ami tényleg főfogásként is megállja a helyét.

pictogram

Vega

A vega mexikói chowder egy igazi comfort food, ami ötvözi a klasszikus zöldséglevesek selymességét a mexikói konyha izgalmas fűszereivel. A hús most kimarad, de egy pillanatig sem fogod hiányolni.

A mexikói konyhában a kukorica, a bab és a chili az úgynevezett „három nővér” – ezek a növények hagyományosan együtt kerültek a földbe, és ma is a legtöbb mexikói étel alapját adják.

@streetkitchenhu #reklam Vega mexikói chowder @yettelhungary #yettelhungary #villamgyorshalozat #skrecept #streetkitchen ♬ eredeti hang - streetkitchenhu


Hozzávalók

6 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(180 g/szál)
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
zöld kaliforniai paprika
1 db
édesburgonya
(250 g/db)
800 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
bors
1 tk
füstölt paprika
1.5 tk
őrölt kömény
1.5 tk
chilipor
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
100 g
cheddar
100 g
tejföl
2 ek
finomliszt
A tálaláshoz
6 ek
tejföl
150 g
tortillachips
50 g
cheddar
1 csokor
koriander

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymagerezdeket is. Pár perc után mehet hozzá az apró kockákra vágott sárgarépa, a kétféle kaliforniai paprika és az édesburgonya. Alaposan elkeverjük őket, majd felöntjük az alaplével és a paradicsomkonzervvel. 

  2. Kb. 15-18 percig főzzük, amíg megpuhulnak benne a zöldségek. Közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is. 

  3. Ezután beledobjuk a leszűrt bab- és kukoricakonzerveket, és belereszeljük a sajtot. 

  4. A levéből kiszedünk kb. 200 ml-t és elkeverjük a tejföllel és a liszttel.
    Visszaöntjük a lábasba a tejfölös habarást, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk. 

  5. Tejföllel, tortillachipsszel, reszelt sajttal és korianderrel koronázzuk meg a végeredményt a fullos komfort feelingért.


Vega mexikói chowder nachosszal és korianderrel tálalva
Vega mexikói chowder (Fotó: Street Kitchen)

A mexikói konyha egyik legizgalmasabb és legszerethetőbb vonása, hogy minden falatjából érződik az életigenlés. Az alapjaiban egyszerű, mégis ízekben gazdag ételek nemcsak táplálóak, hanem szinte mindig színesek, illatosak és jókedvűek. A három fő alappillér – a kukorica, a bab és a chili – évszázadok óta meghatározza a mexikói gasztronómiát. A kukorica tortillaként, lisztként vagy püréként kerül az asztalra, míg a bab sűrű ragukban vagy krémekben adja az alapot, a chili pedig ezerféle formában fűszerez, pikánsít vagy csak mélyíti az ízeket.

A vega mexikói chowder mellett még ezeket a mexikói kajákat is próbáld ki!

Chili con carne, ahogy azt kell

Király mexikói kaja: Marhahúsos enchiladas

Egylábasos mexikói tortillaleves

Ha tetszett a vega mexikói chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése