Vegán receptek

Vegánlangalló

Vegán langalló

Hozzávalók
350 ml
langyos víz
12 g
friss élesztő
500 g
00-s pizzaliszt
7 g
400 g
füstölt tofu
1 ek
olívaolaj + a formázáshoz
80 ml
szójaszósz
30 ml
passata
bors
3 gerezd
fokhagyma
2 doboz
vegaföl
(150 g-os kiszerelés)
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
200 g
vegán görög fehér sajt

Elkészítés

A vegán langallóhoz először a langyos vízbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, elkeverjük és hagyjuk felfutni kb. 5-6 perc alatt.

A pizzalisztet egy dagasztó üstjébe borítjuk, hozzáadjuk a sót, elkeverjük és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd beindítjuk a dagasztógépet és hagyjuk, hogy szép, fényes tésztát dagasszon belőle. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen minimum 50 percet hagyjuk kelni.

@streetkitchenhu Vegán langalló 🌱💚 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #langalló #vegánrecept ♬ 80's synthwave 8(1292803) - MICROJAM

A tofut felkockázzuk és kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk. Egy tálban kikeverjük a szójaszószt, a paradicsomszószt, a borsot és 1 gerezd reszelt fokhagymát, majd mikor a tofu lepirult, ráöntjük a szószt és 1-2 percig tovább pirítjuk még.

Mikor megkelt a tésztánk, sütőpapírral kibélelt tepsibe borítjuk és beolajozott kézzel elterítjük úgy, hogy az egész tepsit betöltse.

A vegafölt kikeverjük a maradék reszelt fokhagymával, sóval és borssal, majd egyenletesen elkenjük a tésztánk tetején.

A lila hagymákat felkarikázzuk és a lepirított tofu „baconnel” együtt egyenletesen eloszlatjuk a vengallón (vegán + langalló :D). Rámorzsoljuk a növényi alapú görög sajtot – ezt pótolhatjátok bármilyen növényi sajttal, viszont a végeredmény ezzel lesz a legjobb!

200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük. Mikor elkészült a vegán langallónk, várunk, hogy kicsit hűljön, így könnyebben lehet majd szeletelni. Ez a langalló ugyan teljesen vegán, de a húsevő kollégák is odavoltak érte, nem hiába, hiszen brutááálisan finom és addiktív!

vegan-langallo
Vegán langalló (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztés: min. 50 perc
  • Sütés: 20-22 perc

Még több vegán kaja:

Vegán paella

Vegán lencsefasírt

Zöldfűszeres vegán jacket potato

www.streetkitchen.hu

A magyaros ízvilágú langalló mindig is a kedvencem volt. Így aztán mikor vegán lettem, muszáj volt valami alternatívával előrukkolnom… íme!

Hozzávalók

1 tepsihez (9 szelethez)
350 ml
langyos víz
12 g
friss élesztő
500 g
00-s pizzaliszt
7 g
400 g
füstölt tofu
1 ek
olívaolaj + a formázáshoz
80 ml
szójaszósz
30 ml
passata
bors
3 gerezd
fokhagyma
2 doboz
vegaföl
(150 g-os kiszerelés)
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
200 g
vegán görög fehér sajt

A vegán langallóhoz először a langyos vízbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, elkeverjük és hagyjuk felfutni kb. 5-6 perc alatt.

A pizzalisztet egy dagasztó üstjébe borítjuk, hozzáadjuk a sót, elkeverjük és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd beindítjuk a dagasztógépet és hagyjuk, hogy szép, fényes tésztát dagasszon belőle. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen minimum 50 percet hagyjuk kelni.

@streetkitchenhu Vegán langalló 🌱💚 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #langalló #vegánrecept ♬ 80's synthwave 8(1292803) - MICROJAM

A tofut felkockázzuk és kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk. Egy tálban kikeverjük a szójaszószt, a paradicsomszószt, a borsot és 1 gerezd reszelt fokhagymát, majd mikor a tofu lepirult, ráöntjük a szószt és 1-2 percig tovább pirítjuk még.

Mikor megkelt a tésztánk, sütőpapírral kibélelt tepsibe borítjuk és beolajozott kézzel elterítjük úgy, hogy az egész tepsit betöltse.

A vegafölt kikeverjük a maradék reszelt fokhagymával, sóval és borssal, majd egyenletesen elkenjük a tésztánk tetején.

A lila hagymákat felkarikázzuk és a lepirított tofu „baconnel” együtt egyenletesen eloszlatjuk a vengallón (vegán + langalló :D). Rámorzsoljuk a növényi alapú görög sajtot – ezt pótolhatjátok bármilyen növényi sajttal, viszont a végeredmény ezzel lesz a legjobb!

200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük. Mikor elkészült a vegán langallónk, várunk, hogy kicsit hűljön, így könnyebben lehet majd szeletelni. Ez a langalló ugyan teljesen vegán, de a húsevő kollégák is odavoltak érte, nem hiába, hiszen brutááálisan finom és addiktív!

vegan-langallo
Vegán langalló (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztés: min. 50 perc
  • Sütés: 20-22 perc

Még több vegán kaja:

Vegán paella

Vegán lencsefasírt

Zöldfűszeres vegán jacket potato

Ha tetszett a Vegán langalló receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept