Vegán receptek

Vegánspenótfőzelék

Vegán spenótfőzelék

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(160 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
600 g
tisztított burgonya
400 g
fagyasztott spenótkrém
450 ml
növényi tej
só, bors
A tálaláshoz
2 szelet
kovászos kenyér

Elkészítés

A vegán spenótfőzelék első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban és alaposan lepirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és további 1-2 percig pirítjuk. A hagymás alaphoz adjuk a 2 cm-es kockákra vágott burgonyának a negyedét és ezt is lepirítjuk. Mehet hozzá a fagyasztott spenót és felöntjük a növényi tejjel. 15 perc alatt megfőzzük, sózzuk, borsozzuk és egy turmixgépben krémesre turmixoljuk. (Aki igazán selymesen szereti a spenótfőzeléket, az át is szűrheti.) 

A maradék burgonyakockát forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd ezzel és egy-egy szelet kovászos kenyérrel tálaljuk a spenótfőzeléket.

Vegán spenótfőzelék főtt burgonyával és kenyérrel tálalva
Vegán spenótfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A spenótot nemcsak főzelékként készíthetitek el. Remek alapanyagról van szó, ami nemcsak finom, hanem elképesztően egészséges is. Ásványi anyag tartalma igen magas, így érdemes minél gyakrabban belecsempészni a menübe:

Krémes spenótos csirke spenótos burgonyapürével

Sajtkrémes-csirkecombos fusilli spenóttal

Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi

www.streetkitchen.hu

A szokásos spenótfőzelék nagyon egyszerű változata, amit burgonyával sűrítünk, így egy szuper vegán verzió lesz belőle.

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(160 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
600 g
tisztított burgonya
400 g
fagyasztott spenótkrém
450 ml
növényi tej
só, bors
A tálaláshoz
2 szelet
kovászos kenyér

A vegán spenótfőzelék első lépéseként olajat melegítünk egy lábasban és alaposan lepirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és további 1-2 percig pirítjuk. A hagymás alaphoz adjuk a 2 cm-es kockákra vágott burgonyának a negyedét és ezt is lepirítjuk. Mehet hozzá a fagyasztott spenót és felöntjük a növényi tejjel. 15 perc alatt megfőzzük, sózzuk, borsozzuk és egy turmixgépben krémesre turmixoljuk. (Aki igazán selymesen szereti a spenótfőzeléket, az át is szűrheti.) 

A maradék burgonyakockát forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd ezzel és egy-egy szelet kovászos kenyérrel tálaljuk a spenótfőzeléket.

Vegán spenótfőzelék főtt burgonyával és kenyérrel tálalva
Vegán spenótfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A spenótot nemcsak főzelékként készíthetitek el. Remek alapanyagról van szó, ami nemcsak finom, hanem elképesztően egészséges is. Ásványi anyag tartalma igen magas, így érdemes minél gyakrabban belecsempészni a menübe:

Krémes spenótos csirke spenótos burgonyapürével

Sajtkrémes-csirkecombos fusilli spenóttal

Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi

Ha tetszett a vegán spenótfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése