Vegetáriánus ételek

Vegántöltöttkáposzta

Vegán töltött káposzta

Hozzávalók
A töltelékhez
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
150 g
jázminrizs
400 g
füstölt tofu
100 g
főtt vörös lencse
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
szójaszósz
0.5 tk
csípőspaprika-krém
20 db
savanyított káposztalevél
Az alaphoz
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
frissen őrölt bors
1 ek
fűszerpaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
5 db
babérlevél
100 ml
paradicsompaszta
1 kg
szálas savanyú káposzta
3
liter zöldségalaplé
A tálaláshoz
3 doboz
vegán tejföl alternatíva
frissen őrölt bors
0.5 kg
kovászos kenyér

Elkészítés

A vegán töltött káposzta is adhat akkora élményt, mint a klasszikus! Mutatjuk, hogyan készül a töltelék:

A töltelékhez egy tálban összekeverjük a finomra vágott vöröshagymát, a rizst és az összemorzsolt tofut. Hozzáadjuk a puhára főzött lencsét, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a szójaszószt és a csípőspaprika-krémet is. Alaposan összeforgatjuk a tölteléket, és az átmosott káposztalevelekbe töltjük.

Egy deszkára fektetünk egy savanyúkáposzta-levelet, majd 1-2 evőkanál tölteléket rakunk bele. A függőleges két oldalán behajtjuk, majd a hozzánk közelebb lévő vízszintes felétől elkezdjük feltekerni, de ne legyen túl szoros, hogy helyet hagyjunk a nyers rizsnek megfőni. A feltekert batyu oldalait benyomjuk, ha kilógna valahol a savanyú káposztából. 

Az alap elkészítése:

Az alaphoz egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, és lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. Közben sózzuk, majd hozzádobjuk a fokhagymákat egészben, majd további 1-2 percig pirítjuk. Ezután félrehúzzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, fűszerpaprikával, fűszerköménnyel, és rászórjuk a babérleveleket is. Ráöntjük a paradicsomszószt. 

Elkeverjük az alapot, majd visszatoljuk a lángra, hozzáadjuk az alaposan átmosott és lecsepegtetett szálas savanyú káposztát. Erre rápakoljuk a töltött káposztákat, és felöntjük annyi zöldségalaplével, hogy bőven elfedje a batyukat.

Ezután lefedjük a lábast, és közepesen alacsony lángon, gyengén gyöngyözve 40-45 percig főzzük.

Tálalás:

Ennyi idő alatt megfő a rizs a batyukban, így már tálalhatunk is. A kitálalt adagokat alaposan megpakoljuk vegán tejföl alternatívával, majd frissen őrölt borssal és kenyérrel kínáljuk.

Vegán töltött káposzta
Vegán töltött káposzta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc

Rengeteg verziónk van a jobbnál jobb töltött káposztára! Mutathatjuk? Mutatjuk:

Szabolcsi töltöttkáposzta-leves

Diétás töltött káposzta

Töltött káposzta burger

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Én ugyan sosem ettem az eredeti, hagyományos töltött káposztából, de miután ezt megkóstoltam, megértettem, miért szeretik ennyire az emberek. Szaftos, fullos töltelék és egy igazán laktató kaja. Ez a változat mondjuk teljesen vegán, de higgyétek el, így is tökéletes opció lesz a karácsonyi asztalra.

Hozzávalók

6 - 8 főre
A töltelékhez
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
150 g
jázminrizs
400 g
füstölt tofu
100 g
főtt vörös lencse
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
szójaszósz
0.5 tk
csípőspaprika-krém
20 db
savanyított káposztalevél
Az alaphoz
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
frissen őrölt bors
1 ek
fűszerpaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
5 db
babérlevél
100 ml
paradicsompaszta
1 kg
szálas savanyú káposzta
3
liter zöldségalaplé
A tálaláshoz
3 doboz
vegán tejföl alternatíva
frissen őrölt bors
0.5 kg
kovászos kenyér

A vegán töltött káposzta is adhat akkora élményt, mint a klasszikus! Mutatjuk, hogyan készül a töltelék:

A töltelékhez egy tálban összekeverjük a finomra vágott vöröshagymát, a rizst és az összemorzsolt tofut. Hozzáadjuk a puhára főzött lencsét, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a szójaszószt és a csípőspaprika-krémet is. Alaposan összeforgatjuk a tölteléket, és az átmosott káposztalevelekbe töltjük.

Egy deszkára fektetünk egy savanyúkáposzta-levelet, majd 1-2 evőkanál tölteléket rakunk bele. A függőleges két oldalán behajtjuk, majd a hozzánk közelebb lévő vízszintes felétől elkezdjük feltekerni, de ne legyen túl szoros, hogy helyet hagyjunk a nyers rizsnek megfőni. A feltekert batyu oldalait benyomjuk, ha kilógna valahol a savanyú káposztából. 

Az alap elkészítése:

Az alaphoz egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, és lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. Közben sózzuk, majd hozzádobjuk a fokhagymákat egészben, majd további 1-2 percig pirítjuk. Ezután félrehúzzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, fűszerpaprikával, fűszerköménnyel, és rászórjuk a babérleveleket is. Ráöntjük a paradicsomszószt. 

Elkeverjük az alapot, majd visszatoljuk a lángra, hozzáadjuk az alaposan átmosott és lecsepegtetett szálas savanyú káposztát. Erre rápakoljuk a töltött káposztákat, és felöntjük annyi zöldségalaplével, hogy bőven elfedje a batyukat.

Ezután lefedjük a lábast, és közepesen alacsony lángon, gyengén gyöngyözve 40-45 percig főzzük.

Tálalás:

Ennyi idő alatt megfő a rizs a batyukban, így már tálalhatunk is. A kitálalt adagokat alaposan megpakoljuk vegán tejföl alternatívával, majd frissen őrölt borssal és kenyérrel kínáljuk.

Vegán töltött káposzta
Vegán töltött káposzta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc

Rengeteg verziónk van a jobbnál jobb töltött káposztára! Mutathatjuk? Mutatjuk:

Szabolcsi töltöttkáposzta-leves

Diétás töltött káposzta

Töltött káposzta burger

Ha tetszett a Vegán töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept