Spenótos receptek

Baconöszöldgaluskasajtosbesamellel

Baconös zöld galuska sajtos besamellel

Hozzávalók
A galuskához
500 g
spenót
250 ml
víz
2 db
tojás
só, bors
500 g
liszt
A baconös feltéthez
1 ek
sertészsír
200 g
kockázott bacon
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 marék
dió
A trappistás besamelhez
40 g
liszt
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
kurkuma
500 ml
tej
200 g
trappista
só, bors
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
50 g
vaj

Elkészítés

A zöld galuska első lépéseként a spenótot sós, forrásban lévő vízben 1 perc alatt blansírozzuk, majd azonnal jeges vízben frissítjük. Kinyomkodjuk a levét, egy turmixgépbe helyezzük a vízzel és a tojásokkal majd krémesre zúzzuk. Hozzáadjuk a liszthez, sózzuk borsozzuk és alaposan elkeverjük, kidolgozzuk a galuskát.

A kockázott bacont és a félfőre vágott hagymát 5-10 perc alatt pirosra pirítjuk a zsiradékon, a szeletelt fokhagymát a vége előtt nagyjából 2 perccel hozzáadjuk. Belekeverjük a rusztikusra aprított diót. 

A sajtos besamelhez a vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, habzásig pirítjuk kb. 2-3 percig, belekeverjük a fűszereket, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és addig bugyogtatjuk, amíg be nem sűrüsödik.

Lehúzzuk a tűzről és amíg még forró, belekeverjük a reszelt trappistát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A galuska tésztát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd 2-3 percig főzzük és leszűrjük. A sajtos besamelt egy tányérra adagoljuk, majd rákanalazzuk a galuskát. Teszünk rá a hagymás, baconos, diós keverékből is. 

Rusztikusra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

baconos-zold-sajtos-besamellel
Baconös zöld galuska sajtos besamellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Nokedliből sosem elég! Még több galuskás recept a Street Kitchen oldaláról:

Így lesz tökéletes a nokedli

Gombapaprikás kapros-túrós nokedlivel

Csőben sült csirkés-brokkolis nokedli

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha egy igazán cuccos, izgalmas, extra finom nokedlis receptet keresel, ami még a szemnek is külön élmény, hiszen nagyon szép zöld színe van, a sárga sajtmártás meg jó kontrasztot ad neki, akkor ne keress tovább!

Hozzávalók

4 adaghoz
A galuskához
500 g
spenót
250 ml
víz
2 db
tojás
só, bors
500 g
liszt
A baconös feltéthez
1 ek
sertészsír
200 g
kockázott bacon
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 marék
dió
A trappistás besamelhez
40 g
liszt
1 tk
füstölt fűszerpaprika
1 tk
kurkuma
500 ml
tej
200 g
trappista
só, bors
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
50 g
vaj

A zöld galuska első lépéseként a spenótot sós, forrásban lévő vízben 1 perc alatt blansírozzuk, majd azonnal jeges vízben frissítjük. Kinyomkodjuk a levét, egy turmixgépbe helyezzük a vízzel és a tojásokkal majd krémesre zúzzuk. Hozzáadjuk a liszthez, sózzuk borsozzuk és alaposan elkeverjük, kidolgozzuk a galuskát.

A kockázott bacont és a félfőre vágott hagymát 5-10 perc alatt pirosra pirítjuk a zsiradékon, a szeletelt fokhagymát a vége előtt nagyjából 2 perccel hozzáadjuk. Belekeverjük a rusztikusra aprított diót. 

A sajtos besamelhez a vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, habzásig pirítjuk kb. 2-3 percig, belekeverjük a fűszereket, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és addig bugyogtatjuk, amíg be nem sűrüsödik.

Lehúzzuk a tűzről és amíg még forró, belekeverjük a reszelt trappistát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A galuska tésztát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd 2-3 percig főzzük és leszűrjük. A sajtos besamelt egy tányérra adagoljuk, majd rákanalazzuk a galuskát. Teszünk rá a hagymás, baconos, diós keverékből is. 

Rusztikusra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

baconos-zold-sajtos-besamellel
Baconös zöld galuska sajtos besamellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Nokedliből sosem elég! Még több galuskás recept a Street Kitchen oldaláról:

Így lesz tökéletes a nokedli

Gombapaprikás kapros-túrós nokedlivel

Csőben sült csirkés-brokkolis nokedli

Ha tetszett a Baconös zöld galuska sajtos besamellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept