Levesek

Zsolti-féletarhonyaleves

Zsolti-féle tarhonyaleves

Hozzávalók
100 g
füstölt kolbász
0.5 ek
sertészsír
100 g
tarhonya
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt kömény
1.7 l
zöldségalaplé
200 g
sárgarépa
180 g
burgonya

Elkészítés

A Zsolti-féle tarhonyaleves elkészítéséhez a kolbászt karikákra vágjuk. Zsírt melegítünk egy lábasban, majd közepes hőfokon kb. 2 percig pirítjuk rajta a kolbászt, ezután kivesszük a lábasból. A visszamaradt zsíron, közepesen erős hőfokon, 1-2 perc alatt megpirítjuk a tarhonyát, majd ezt is kiszedjük. Mehet a lábasba a finomra vágott hagyma és fokhagyma, amit 3-4 percig dinsztelünk, szintén közepes hőfokon. Félrehúzzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, a korábban lepirított kolbászt és tarhonyát, felöntjük az alaplével, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk a karikára vágott répát és a felkockázott krumplit, és kb. 15 perc alatt készre főzzük.   

zsolti-fele-tarhonya-leves
Zsolti-féle tarhonyaleves (Fotó: Street Kitchen)

Bár sokunkban rossz emlékeket hagyott a menzán kapott félig nyers tarhonya, értő kezek között csodálatos dolgok készülhetnek belőle. Mutatunk is pár trükköt, amikkel ti is kihozhatjátok a maximumot ebből a meg nem értett tésztaféléből.

Retró menü: Tojásleves és tarhonyás hús

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Tarhonya, hirtelen sült karaj, paprikás mártás

Tarhonyás husi + fűszer-redukció = a mai ebéded

www.streetkitchen.hu

Tarhonyából rengeteg kiváló étel készíthető, a legkülönlegesebbtől a legegyszerűbbig. Én most egy igazi klasszikust csináltam belőle, ami a legegyszerűbb tábort erősíti.

Hozzávalók

4 főre
100 g
füstölt kolbász
0.5 ek
sertészsír
100 g
tarhonya
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
őrölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt kömény
1.7 l
zöldségalaplé
200 g
sárgarépa
180 g
burgonya

A Zsolti-féle tarhonyaleves elkészítéséhez a kolbászt karikákra vágjuk. Zsírt melegítünk egy lábasban, majd közepes hőfokon kb. 2 percig pirítjuk rajta a kolbászt, ezután kivesszük a lábasból. A visszamaradt zsíron, közepesen erős hőfokon, 1-2 perc alatt megpirítjuk a tarhonyát, majd ezt is kiszedjük. Mehet a lábasba a finomra vágott hagyma és fokhagyma, amit 3-4 percig dinsztelünk, szintén közepes hőfokon. Félrehúzzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, a korábban lepirított kolbászt és tarhonyát, felöntjük az alaplével, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk a karikára vágott répát és a felkockázott krumplit, és kb. 15 perc alatt készre főzzük.   

zsolti-fele-tarhonya-leves
Zsolti-féle tarhonyaleves (Fotó: Street Kitchen)

Bár sokunkban rossz emlékeket hagyott a menzán kapott félig nyers tarhonya, értő kezek között csodálatos dolgok készülhetnek belőle. Mutatunk is pár trükköt, amikkel ti is kihozhatjátok a maximumot ebből a meg nem értett tésztaféléből.

Retró menü: Tojásleves és tarhonyás hús

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Tarhonya, hirtelen sült karaj, paprikás mártás

Tarhonyás husi + fűszer-redukció = a mai ebéded

Ha tetszett a Zsolti-féle tarhonyaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept