A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 500 g kukorica
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 2 db avokádó
- 1 db lime
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor friss koriander
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 db savanyított jalapeno paprika
- 80 g feta sajt
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 500 g kukorica
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 2 db avokádó
- 1 db lime
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor friss koriander
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 db savanyított jalapeno paprika
- 80 g feta sajt
A mexikói kukoricasaláta elkészítéséhez először a kaliforniai paprikát egy tepsire tesszük és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja meg nem feketedik. Ha megsült, kivesszük, és egy alufóliába csomagoljuk. 15 perc után kicsomagoljuk, leszedjük a héját, kicsumázzuk, a húsát pedig nagyobb darabokra vágjuk.
A kukoricát sós, lobogó vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben az olívaolaj felén aranybarnára pirítjuk. Mielőtt elzárjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel és a füstölt pirospaprikával.
Az avokádót elfelezzük, kiszedjük a magját, és egy kanállal kiszedjük a belsejét. Felkockázzuk és ráfacsarjuk a lime levének a felét. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. A koriandert felaprítjuk. A koktélparikat elfelezzük.
Egy nagy keverőtálba rakjuk a pirított kukoricát, a sült paprikát, az avokádót, a paradicsomot, lilahagymát, felaprított jalapeno paprikát, koriandert és összeforgatjuk a maradék olívaolajjal és a lime másik felének a levével. Tálakba szedjük és rámorzsolunk egy kis fetát.
Ha tetszett a mexikói kukoricasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!