Hozzávalók
A mázhoz
- 2 db narancs
- 1 db citrom
- 100 ml whiskey
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek Worcester-szósz
- 1 mk fokhagymapor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 mk Cayenne-bors
- só, bors
- 4 ek méz
A körethez
- 50 ml olívaolaj
- 2 - 3 db burgonya
- 3 - 3 db sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 3 szál paszternák
- 200 g kelkáposzta
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
A húshoz
- 4 db csirkealsócomb
- 4 db csirkefelsőcomb
- 3 ek olaj
- só, bors
A kéksajtmártáshoz
- 200 g tejszín
- 100 g kéksajt
- só, fehér bors
A ropogós hagymához
- 1 szál póréhagyma
- 150 g rizsliszt
- olaj a sütéshez
- só
Hozzávalók
A mázhoz
- 2 db narancs
- 1 db citrom
- 100 ml whiskey
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek worcester-szósz
- 1 mk fokhagymapor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 mk cayenne-bors
- só, bors
- 4 ek méz
A körethez
- 50 ml olívaolaj
- 2 - 3 db burgonya
- 3 - 3 db sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 3 szál paszternák
- 200 g kelkáposzta
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
A húshoz
- 4 db csirkealsócomb
- 4 db csirkefelsőcomb
- 3 ek olaj
- só, bors
A kéksajtmártáshoz
- 200 g tejszín
- 100 g kéksajt
- só, fehér bors
A ropogós hagymához
- 1 szál póréhagyma
- 150 g rizsliszt
- olaj a sütéshez
- só
A mázhoz a narancs és a citrom levét kifacsarjuk, és a whiskey hozzáadásával elkezdjük egy lábosban melegíteni, amíg az alkohol el nem párolog. Utána a többi összetevővel folyamatos melegítés mellett szirupos sűrűségűre forraljuk.
A zöldségeket közepes, azonos méretű darabokra vágjuk, majd egy megfelelő méretű, kiolajozott tepsibe halmozzuk, ahol összeforgatjuk sóval és borssal.
A csirkecombok mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd bőrükkel felfelé a zöldségágyra ültetjük, lefóliázzuk, és 180-190 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben olyan 45-60 percig sütjük, vagy amíg a hús meg nem puhul. Amikor ez megtörtént, a fóliát eltávolítjuk, a húsokat átkenjük a whiskey-s mázzal, és további 5-8 percig grillfokozaton rájuk pirítunk.
A mártáshoz felmelegítjük a tejszínt, majd hozzámorzsoljuk és elkeverjük benne a kéksajtot, végül tovább melegítjük, míg kicsit be nem sűrűsödik, és fűszerezzük.
A póréhagymát felszeleteljük, megforgatjuk rizslisztben, majd 160-170 fokos olajban ropogósra, aranybarnára sütjük, majd lecsöpögtetjük, és kis sóval hintjük meg.
Tálaláshoz a tányérba szedünk a zöldségből, rátesszük a combokat, kicsit meglocsoljuk a maradék whiskey-s mázzal, megkoronázzuk a ropogós hagymával, és mellé kínáljuk a kéksajtmártást.
Ha tetszett a mézes-whiskey-s csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Csípitek a csirkecombot? Íme néhány szuper recept:
Tejszínes-mustáros csirkecombok