Hozzávalók
- 150 g csirkemellsonka
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 100 g friss spenót
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 csomag quiche-tészta
A töltelékhez
- 2 db tojás
- só, bors
- 2 ek zöld pesztó
- ½ db citrom héja
- 50 g parmezán
- 100 g gouda
- 500 ml habtejszín
A tálaláshoz
- friss rukkola a tálaláshoz
Hozzávalók
- 150 g csirkemellsonka
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 100 g friss spenót
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 csomag quiche-tészta
A töltelékhez
- 2 db tojás
- só, bors
- 2 ek zöld pesztó
- ½ db citrom héja
- 50 g parmezán
- 100 g gouda
- 500 ml habtejszín
A tálaláshoz
- friss rukkola a tálaláshoz
Kis kockákra vágjuk a sonkát és a hagymákat, majd aranybarnára pirítjuk az olajon. Közben összekeverjük a tojást sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a spenótot, a pesztót, a reszelt citromhéjat, a sajtokat és a habtejszínt, és beleforgatjuk a kihűlt pirított sonkát.
A quiche-tésztát a piteformába nyomkodjuk, megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 2 perc alatt elősütjük. Ezután belerakjuk a tölteléket, elsimítjuk, és visszarakjuk fél órára. Szeletekre vágva, friss rukkolával tálaljuk.
Ha tetszett a spenótos-sonkás-pesztós quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!