Hozzávalók
- 4 db kacsacomb
- só, bors
- 1 fej salottahagyma
- 4 db lédús narancs
- 2 ek narancslekvár
- 1 ek méz
- 1 ek fehérborecet
- 50 g vaj
- 300 ml víz
- 1 kg krumpli
- 1 ág rozmaring
- 1 csokor kakukkfű
- 1 fej lila hagyma
- 50 g rukkola
- 3 - 4 db hónapos retek
Hozzávalók
- 4 db kacsacomb
- só, bors
- 1 fej salottahagyma
- 4 db lédús narancs
- 2 ek narancslekvár
- 1 ek méz
- 1 ek fehérborecet
- 50 g vaj
- 300 ml víz
- 1 kg krumpli
- 1 ág rozmaring
- 1 csokor kakukkfű
- 1 fej lila hagyma
- 50 g rukkola
- 3 - 4 db hónapos retek
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, és hideg serpenyőben, bőrrel lefelé elkezdjük sütni. Ha már meleg a serpenyő, és egy kis színt kapott a kacsa, valamint kiengedett egy kevés zsírt, megfordítjuk, 2 percig pirítjuk a másik oldalán is, majd kivesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott salottahagymát, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük 2 narancs héját, belefacsarjuk a levüket is, majd mehet bele a lekvár, a méz, az ecet és a vaj. Felöntjük a vízzel, és a felére redukáljuk – ezt fogjuk majd a tálaláskor a kacsára locsolni.
A krumplit kis kockákra vágjuk, és egy tepsibe szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a zöldfűszereket, a cikkekre vágott lila hagymát és a szintén cikkekre vágott narancsot is. Rápakoljuk a kacsacombokat, és alufóliával lefedve, 160 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, meglocsoljuk a szafttal, és további 40 percig sütjük. A mártással, friss salátával, illetve retekkel tálaljuk az ételt.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: 1 óra 40 perc
Ha tetszett a kacsacomb narancsmártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több kacsacombos recept, mert a jóból sosem elég!
Konfitált kacsacomb áfonyás-vörösboros chutney-val és sült paszternákkal