Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 300 g csirkecombfilé
- só, bors
- 1 db tv-paprika (130 g/db)
- 1 db paradicsom (150 g/db)
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 700 ml víz
- 300 g rizs
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- ½ csokor petrezselyem
Tavaszi rizses hús
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 300 g csirkecombfilé
- só, bors
- 1 db tv-paprika (130 g/db)
- 1 db paradicsom (150 g/db)
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 700 ml víz
- 300 g rizs
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- ½ csokor petrezselyem
A tavaszi rizses hús elkészítéséhez először a vörös- és a fokhagymát finomra vágjuk, és közepes hőmérsékleten megpirítjuk az olajon 3-4 perc alatt, majd a tűzhelyről lehúzva meghintjük a fűszerpaprikával. Ezután hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, és további 2-3 perc alatt lepirítjuk.
A húshoz adjuk az 1 cm-es kockákra vágott paprikát, paradicsomot és répát, felöntjük 100 ml vízzel, és kb. 20 percig főzzük fedő alatt.
Amikor a répa is kezd megpuhulni, hozzáadjuk a rizst, felöntjük a maradék vízzel és lefedve, közepes vagy annál kicsit kisebb lángon, időnként megkevergetve kb. 20 perc alatt készre főzzük az ételt. Az utolsó 5 percben belekeverjük a borsót is. Tálalásnál finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.
- Elkészítési idő: kb. 1 óra
Ha tetszett a rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Színes recepteket keresel? A tavaszi rizses hús után ezeket is készítsd el ebben a szezonban!
Extra cuccos tavaszi minestrone