Hozzávalók
- 700 g sertéscomb
- só, bors
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagy)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk kömény
- 2 tk szárított tárkony, vagy két szál friss
- 200 ml tejszín
- 1 tk liszt
- 200 g savanyú uborka
Hozzávalók
- 700 g sertéscomb
- só, bors
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (nagy)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk kömény
- 2 tk szárított tárkony, vagy két szál friss
- 200 ml tejszín
- 1 tk liszt
- 200 g savanyú uborka
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Felöntjük 50 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Ha a hagymás alap zsírjára pirult, hozzáadjuk a vékonyra csíkozott sertéscombot. Ezt is lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 150 ml vízzel, megszórjuk a tárkonnyal és alacsony lángon puhára főzzük a húst.
A folyadékot közben folyamatosan pótoljuk, hogy ne égjen le. Ha a hús megpuhult, a tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, és a raguhoz adjuk. 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra felcsíkozott uborkát. Az uborkával együtt már csak 1-2 percig forraljuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.