Hirdetés
Bespájzolva

Céklával színezett pink tortelloni

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

1 db cékla vagy 125 g céklapüré
2 ek olívaolaj
1 tk só
1 db tojás
250 g liszt

A mártáshoz

1 ek olívaolaj
30 g vaj
1 fej hagyma
só, bors
0.25 db frissen reszelt szerecsendió
200 ml fehérbor
500 ml tejszín
40 g parmezán

A töltelékhez

2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
100 g friss spenót
só, bors
0.25 db szerecsendió
0.25 db citrom leve
250 g ricotta

A tálaláshoz

1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Céklával színezett pink tortelloni

A cékla nemcsak egy egészséges és iszonyú finom alapanyag, hanem tényleg szuperül lehet vele színezni az ételeket. Mint ezt a gyúrt tésztát is, amiért mindenki odáig meg vissza volt a szerkesztőségben.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

1 db cékla vagy 125 g céklapüré
2 ek olívaolaj
1 tk só
1 db tojás
250 g liszt

A mártáshoz

1 ek olívaolaj
30 g vaj
1 fej hagyma
só, bors
0.25 db frissen reszelt szerecsendió
200 ml fehérbor
500 ml tejszín
40 g parmezán

A töltelékhez

2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
100 g friss spenót
só, bors
0.25 db szerecsendió
0.25 db citrom leve
250 g ricotta

A tálaláshoz

1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A töltelékhez az olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, fűszerezzük, és addig pároljuk, amíg az összes víz el nem tűnik alóla. Ezután egy deszkára tesszük, és felaprítjuk, majd belekeverjük a ricottába, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A tésztához, ha friss céklával dolgozunk, becsomagoljuk egy alufóliába a céklát, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Leszedjük a héját, és lemérjük, összesen 125 g-ra lesz szükségünk. Kisebb darabokra vágjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután aprítógépbe tesszük az olívaolajjal és a sóval, és elkezdjük lezúzni. Ha már nagyjából elkezdett krémesedni, mehet bele a tojás, és ezzel is szép simára zúzzuk. Ezután egy keverőtálban összegyúrjuk a liszttel, majd egy enyhén lisztezett deszkán szép, kerek tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 30 percre. 

Ezután kivesszük, 4 részre osztjuk, és egy tésztanyújtó géppel, vagy enyhén lisztezett deszkán sodrófával, 2 mm-esre nyújtjuk. Négyzeteket vágunk belőle, a közepükre nyomunk egy nagyobb teáskanálnyi mennyiséget a töltelékből, és 2 szemben lévő sarkot összecsípünk, lenyomogatjuk a széleket (esetleg derelyevágóval formázzuk), majd a két szélső csücsköt összecsípjük. Sós, enyhén gyöngyöző vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére, majd leszűrjük.

Céklával szinezett pink tortelloni

A mártáshoz az olaj és a vaj keveréken üvegesre pároljuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott a bor, hozzáadjuk a tejszínt, kicsit beforraljuk, belereszeljük a parmezánt, belerakjuk a kifőtt tésztát, kicsit összeforraljuk, és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a céklával szinezett pink tortelloni receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások