Hozzávalók
A besamelhez
- 100 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g liszt
- 650 ml tej
- só, bors
- szerecsendió ízlés szerint
A töltelékhez
- 180 g bébispenót
- 2 db tojás
- 500 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió ízlés szerint
- 40 g parmezán
Az összeállításhoz
- 14 db cannelloni tészta
- 40 g parmezán
Hozzávalók
A besamelhez
- 100 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g liszt
- 650 ml tej
- só, bors
- szerecsendió ízlés szerint
A töltelékhez
- 180 g bébispenót
- 2 db tojás
- 500 g ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió ízlés szerint
- 40 g parmezán
Az összeállításhoz
- 14 db cannelloni tészta
- 40 g parmezán
A spenótos-ricottás cannelloni első lépéseként a besamelhez a vajat egy lábasba dobjuk, felolvasztjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd mehet rá a liszt. Folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele ízlés szerint szerecsendiót, majd 5-6 perc alatt besűrítjük, és félrehúzzuk.
A töltelékhez bő, forró vízbe dobjuk 3 másodpercre a spenótot, majd leszűrjük, és átrakjuk hideg vízbe, azaz blansírozzuk. A tojásokat elkeverjük a ricottával, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, reszelt szerecsendiót és a reszelt parmezánt. A spenótot lecsepegtetjük, párszor átvágjuk egy deszkán, és a ricottához keverjük, majd habzsákba töltjük a krémet.
A besamelből a tepsi alján elkenünk egy kisebb merőkanálnyi adagot. A cannelloni tésztákat megtöltjük a habzsákból a krémmel, és egymás mellé fektetjük őket. Ha marad krém, ezt nyugodtan a tészták közé kenhetjük. Leöntjük az egészet a besamellel, megszórjuk reszelt parmezánnal, és 180 fokos sütőbe toljuk 30-40 percre.
Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 35 perc
Összesen: 60 perc
Ha tetszett a spenótos-ricottás cannelloni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tésztás recept:
A gyerekek kedvence: paradicsomos spagetti