Gluténmentes
Vegán
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 200 g csicseriborsóliszt
- 1 mk só
- 60 g tápiókakeményítő
- pár csepp víz
- plusz tápiókakeményítő a formázáshoz
Gluténmentes gnocchi
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 200 g csicseriborsóliszt
- 1 mk só
- 60 g tápiókakeményítő
- pár csepp víz
- plusz tápiókakeményítő a formázáshoz
A krumplit héjában a mikróban vagy sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leszedjük a héját, még melegen krumplinyomón átnyomjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután belekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sót, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ha nem állna össze, egy kevés vizet is adhatunk hozzá. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Ezután enyhén megszórjuk a konyhapultot tápiókakeményítővel, 6 részre osztjuk a tésztát, és kb. 40 cm hosszú rudat formázunk belőle, majd 0,5-1 cm-es darabokat vágunk. Ha szeretnénk, formázhatjuk villával. Enyhén sós, gyöngyöző vízben főzzük, majd ha feljött a tetejére, még 2 percet főzzük, és leszűrjük. Bármilyen tetszőleges szósszal tálaljuk.
Ha tetszett a gluténmentes gnocchi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!