Nem bonyolítjuk túl: van itt sütőben sült, egyserpenyős meg hűsítő, nyári tésztasaláta is paradicsommal extrázva – csak győzz választani! Tészták, gnocchik, szaftos húsgombócok, és persze mindenhol ott az édes-savanykás paradicsom!
Gnocchi alla sorrentina
Egy igazi olasz klasszikus, ami a paradicsom-sajt-gnocchi szentháromságában ölt testet. A sütőd és pár egyszerű alapanyag kell csak hozzá, a végeredmény pedig nyúlós, szaftos boldogság.

Salmorejo tésztasaláta
A spanyol konyha egyik ikonikus levese most tésztaformában tér vissza, és hidd el, működik! Hidegen a legjobb, szóval pont jól fog jönni a nagy melegben!

Fetás-paradicsomos tarte
Ha egy könnyű, de mégis ízes vacsira vágysz, ez a leveles tésztás cucc nem fog cserben hagyni. A feta és a sült paradicsom együtt annyira jól működnek, hogy mind a tíz ujjadat meg fogod nyalni utánuk!

Húsgombóc paradicsommártással, főtt burgonyával
Egyszerű, pénztárcabarát és abszolút retró. Ha valami klasszikusra vágysz, amit mindenki szeret, ezek a gombócok tutira betalálnak.

Egytepsis marinara penne
Egy tuti kaja, amihez csak egy tepsi kell, és már mehet is a sütőbe – mi kell még? A paradicsomos-sajtos kombó itt is hozza a kötelezőt, ráadásul a mosogatás is minimálra van véve.

Tejszínes paradicsomos gnocchi
Gnocchiból sosem elég, úgyhogy itt van még egy szuper recept! Ha szereted a paradicsomot selymesebben, lágyabban, ez a recept neked szól.

Olasz paradicsomos húsgombóc tagliatellével
A klasszikus húsgombóc és tészta párosa nem véletlenül legendás. Ez az olaszos verzió bő szósszal, illatos fűszerekkel és egy jó adag parmezánnal repít el egy toszkán nyári estére – legalábbis fejben.
