A mediterrán térség országai sokban különböznek, de ételeiket pár dolog mégis összeköti. A mediterrán konyha az egyszerűségre, a természetességre törekszik. Előszeretettel használnak tenger gyümölcseit, olívaolajat, friss, szezonális zöldségeket, ízekben gazdag sajtokat és magvakat. Sokat grilleznek, sütnek, párolnak, és persze élvezik az életet!
Mediterrán csicseriborsó-saláta
A csicseriborsó a hüvelyesek között is kiemelkedő, hiszen szuper változatos és hihetetlenül egyszerű is. Ezzel a mediterrán ízesítésű salátával megkeverve pedig biztos, hogy viszi a prímet. Lightos és kellemesen fűszeres egyszerre.

Mediterrán zöldséges gnocchi
A gnocchit bármivel párosítod, szuper végeredményt fogsz kapni. Ezért most bízz bennünk, és nevezz be erre a zöldséges, mediterrán finomságra. Van benne padlizsán, cukkini, répa és kápia paprika, szóval biztosan megtalálod benne a te kedvenc zöldségedet is.

Duplán paradicsomos mediterrán pite
Ez a sós pite recept elképesztően egyszerű, mivel maga az alap is bolti leveles tésztából készül. Ami tényleg különlegessé és ízletessé teszi, az a tetejére kerülő ricottás krém és a hozzá illő paradicsomáradat. Egyaránt megállja a helyét reggelire, ebédre és vacsorára.

Mediterrán rakott padlizsán
Mit szólnál, ha lenne egy recept, ami felturbózná a szokásos lasagnét padlizsánnal és kétféle ínycsiklandó sajttal? Ha összefutott a nyál a szádban, akkor jó helyen jársz, mert ez a rakott padlizsán pontosan ezt a célt szolgálja. Szaftos, sajtos és laktató is egyben.

Ánizsos mediterrán „halpörkölt”
Nem lenne teljes a mediterrán fogások felhozatala, ha nem tartalmazna legalább egy halas ételt. A jó hír az, hogy ennél a receptnél olyan tengeri herkentyűt teszel bele, amilyet csak akarsz. A lényeg, hogy az ízek változatosak legyenek. Egy kis bagettel tálalva rögtön a Riviérán érezheted magad.

Mediterrán paradicsomleves chimichurrival
Kevés jobb dolog van, mint az édeskés paradicsomleves, kivéve a mediterrán változata. Ugyanis ez a leves kecskesajttal és zellerrel is kiegészül. Persze ha mindez nem lenne elég, akkor jön mellé a chimichurrival megkent pirítós. Ezek után ki tudna nemet mondani egy tányérra?

Mediterrán lecsó sertésszűzzel
A magyaros lecsó után érdemes megpróbálkozni a mediterrán verzióval is. A sertésszüzet mennyei zöldfűszeres morzsa vonja be, a fehérbor és a különböző fűszerek sokasága pedig gondoskodik arról, hogy ez az étel igazi kulináris élmény legyen.

Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával
Ennél színesebb és laktatóbb salátát valószínűleg még sose kóstoltál, tehát itt az ideje! Ha a mozzarella, az olajbogyó és a paradicsom hármasa még nem győzött meg eléggé, akkor a mindössze 15 perces elkészítési idő biztosan meg fog. Ezzel a salátával nem lehet mellényúlni, a vendégek és a család is imádni fogják.
