Hirdetés

3+1 hely a városban, ahol kimaxolják a brunch fogalmát!

Hirdetés

3+1 hely a városban, ahol kimaxolják a brunch fogalmát!

Hirdetés
Szerintetek létezik jobb dolog egy kiadós reggelinél egy nyugis vasárnapon? Akkor jó, mert szerintünk sem!
Hirdetés

Mivel úgy tűnik, a brunch műfaja sosem látott népszerűségnek örvend, alig tudtuk kiválasztani azt a 4-et Budapest belvárosában, amit valamiért különösen szeretünk.

Törökméz 

A budai oldalon kategóriájában szinte már veteránnak számít a Margit körúti Törökméz, amiről itt írtam részletesebben. Hiába telt el nyitásuk óta lassan 7 év, még mindig érdemes időben asztalt foglalni, mert folyamatosan telt házzal működnek. Népszerűségük két legfőbb oka, hogy amellett, hogy a magas minőség állandó, mégis képesek a folyamatos megújulásra. Extrán figyelnek a vendégek visszajelzéseire, és mindig képben vannak az aktuális gasztrotrendekkel. A városban például elsők között lehetett náluk acai bowlt kapni, ami nekem a személyes kedvencem. A reggelit délben menü és á la carte étlap váltja, így akkor is érdemes benézni hozzájuk, ha a közelben dolgoztok, mert ebédben legalább olyan erősek, mint reggeliben. 

Cím: 1023 Budapest, Margit utca 27. 

brunch-budapest
A Törökméz reggeli kínálata_Fotó:Mudra László

Zileat Brunch & Bistro Budapest

Listánk legújabb versenyzője a mindössze néhány hónappal ezelőtt debütált Zileat. Ezt a kedves kis városi dzsungelt hamar birtokba vették a környéken élők, szóval ide is érdemes időben foglalni. Mivel abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy teraszuk is van, semmi sem állhat útjába annak, hogy náluk élvezzétek ki az ősz utolsó sugarait. A reggeli mellett, a Törökmézhez hasonlóan, itt is van á la carte kínálat, így a jó vacsora is ugyanolyan garantált. Bármikor is tértek be hozzájuk, abban biztosak lehettek, hogy egyedülállóan szép tálalásban készült ételek fogadnak majd, így azonnal mehetnek is az Instára! 😀 Igyekeztünk a lehető legtöbb mindent megkóstolni náluk, de hogy mi az, amitől teljesen eldobtuk az agyunkat, az csak akkor fog kiderülni, ha követitek a Teszteltük rovatot…

Cím: 1013 Budapest, Döbrentei utca 22.

brunch-budapest
Ms Oat/Zileat_Fotó: Bercely Judit

Brunch a Briós Budapest konyhájáról

Újlipótváros legizgalmasabb utcája egyértelműen a Pozsonyi út, hiszen itt mindig nyílik valami. Egymást váltják a jobbnál jobb pékségek, de van itt mediterrán konyha és magyaros étterem is. Van azonban egy pici hely, ami közel 12 éve tartja magát, ez pedig a 16-os szám alatt található Briós. Mint a legtöbb hozzájuk hasonló helyen, természetesen náluk is a tojásos ételek a legkelendőbbek, az édesszájúak között pedig nagy kedvenc az amerikai palacsinta. Hétköznaponként náluk is nagyon megy a napi menü, ami minden esetben két fogásból áll, ám a vegetáriánusokat sajnos nem kényeztetik, pedig a környéken biztosan lenne rá igény. Viszont a lényeg: ami a reggelit illeti, ott aztán van választék bőven, így garantáltan senki nem marad éhesen. A mi kedvencünk a lazacos Eggs Benedict, ami a legborongósabb reggelből is életed napját varázsolja! 

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 16.

brunch-budapest
Lazacos eggs benedict/Briós_Fotó:Mudra László

KicsiZso Reggeliző Kávézó

Ha a BBQ világ egyik fenegyereke, Horváth Zsolt reggelizőt nyit, arra mindenki felkapja a fejét. Így tettünk mi is, teszteltük a Frankel Leó úton található reggelizőt. A reggelikínálat részben állandó, részben változó, így a törzsvendégek számára is mindig tudnak újat mutatni. Természetesen a jól ismert reggeli klasszikusok mellett elfért egy pulled pork bagel is, hogy azért a BBQ vonalból is érződjön egy pici. A kávé szerelmeseinek is érdemes feltenniük KicsiZsót a térképre, ugyanis a pultban álló lányok bármit szívesen elkészítenek. A kávéjuk egyébként egy saját blend, ami a Bagira pörkölőüzemből érkezik – róluk a nemrégiben megjelent téli magazinban olvashattok bővebben. 😉 

Cím: 1027, Budapest, Frankel Leó út 11.

brunch-budapest
Omlett/KicsiZso_Fotó:Gedeon Lili

Ha tetszett a brunch Budapest toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?