Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Epertorta fehércsokival és mascarponéval

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortaforma, 12 szelet
+

Hozzávalók a piskótához

5 db tojás
100 g cukor
125 g liszt
7 db friss mentalevél

Hozzávalók a krémhez

400 g fehércsokoládé
500 g szobahőmérsékletű mascarpone
2 db citrom reszelt héja
500 g eper
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epertorta fehércsokival és mascarponéval

Elég erőteljesen benne vagyunk az eperszezonban és az eper legtutibb felhasználási módja mégiscsak a sütikben érvényesül igazán. Van már pár tuti epres receptünk, de ez most egy újabb, igazán ütős torta lesz, amelyben a citrom és az eper párosa alkotnak őrülten finom ízorgiát, hiszen ezek a nyári szezon finomságai most. Akár szülinapra, akár névnapra, akár csak desszertként készíted el, biztos sikert fog aratni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortaforma, 12 szelet
+

Hozzávalók a piskótához

5 db tojás
100 g cukor
125 g liszt
7 db friss mentalevél

Hozzávalók a krémhez

400 g fehércsokoládé
500 g szobahőmérsékletű mascarpone
2 db citrom reszelt héja
500 g eper
Bevásárlólistához adom

Egyszerű epertorta receptEpertorta elkészítése: ennél nem is lehetne egyszerűbb

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét, majd a lisztet is rászitáljuk és homogénre keverjük. A mentaleveleket apróra vágjuk és hozzáadjuk a masszához. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon légkeveréses sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Hogyan készül a krém?

A krémhez a fehércsokoládét felolvasztjuk és szobahőmérsékletűre hűtjük. A mascarponéhoz először hozzáadunk egy kanállal az olvadt csokiból, majd a többit 3 részletben hozzáadagoljuk és csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citromok héját, kicsit átforgatjuk és hűtőbe tesszük kb. fél órára. Miután kissé megdermedt, robotgéppel kihabosítjuk, az eper felét pedig felkockázzuk.

Egy szelet epertorta

Az epertorta összeállítása

A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. A krémet 3 felé osztjuk, az alsó piskótalapra kenjük a krém 1/3-át, megszórjuk a feldarabolt eper felével, rárakjuk a középső piskótát, ugyanígy járunk el, majd ráhelyezzük a harmadikat is és az egészet lekenjük az utolsó adag krémmel, majd a maradék eperszemekkel díszítjük.

Tipp: Málnával is isteni finom.

Tortaötletet keresel?

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások