Hirdetés

Pávaszem, macskaszem, vagy hívd ahogy akarod!

Hozzávalók

2
26 cm átmérőjű sütihez

A tésztához

50 ml meleg tej
20 gerezd friss élesztő
1 ek cukor
270 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

A diós habhoz

3 db tojásfehérje
180 g cukor
180 g darált dió

A töltelékhez

1 üveg meggybefőtt
1 db tojás (kisebb)
Hirdetés

Pávaszem, macskaszem, vagy hívd ahogy akarod!

Úgy döntöttünk, hogy nem mennénk bele ennek a sütinek a létrejöttét és az elnevezését illető sztorikba, inkább csak leírjuk mitől tudjátok megkívánni (a neve mondjuk mellesleg nem feltétlen buzdít ugyanerre). Szóval ez a retro süti egy különleges kinézetű diós-meggyes finomság, ami a meggyszemek elrendezését leszámítva végtelenül egyszerű, szóval ha még nem ettetek ilyet, ne hagyjátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

2
26 cm átmérőjű sütihez

A tésztához

50 ml meleg tej
20 gerezd friss élesztő
1 ek cukor
270 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

A diós habhoz

3 db tojásfehérje
180 g cukor
180 g darált dió

A töltelékhez

1 üveg meggybefőtt
1 db tojás (kisebb)

 

Fotó: Fördős Peti

A meleg tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk pihenni pár percig. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, vajat és bedagasztjuk a tésztát, majd letakarva 30 percig pihentetjük. Kettéosztjuk a tésztát, mindkettőt kinyújtjuk kb. 26×20 cm-esre. A tészta két szélére rakunk 1-1 sor meggyszemet és a közepe felé feltekerjük, hogy két sávban fedje a tészta a meggyszemeket, majd óvatosan egy nagyobb sütőpapíros tepsire rakjuk őket egymás mellé, köztük kb. 3-4 cm-es helyet hagyva. A másik tésztarésszel ugyanígy járunk el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a diót és a 2 tészta középső sávjaiba osztjuk. A két szélén a tésztát lekenjük tojással és 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások