Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
A polentához
- 300 g kukoricadara
- 900 ml zöldségalaplé
- só
- 2 ág kakukkfű
- 1 ek kenőmargarin
A gombaraguhoz
- 1 ek kenőmargarin
- 1 fej hagyma (kb. 200 g/fej)
- 300 g csiperkegomba
- 1 - 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 ml növényi tejszín
- 15 db aszalt paradicsom (kb. 100 g)
- 1 csokor friss petrezselyem
- ½ db citrom héja
A tálaláshoz
- 100 g feta sajt
- 0.25 db citrom héja
- 4 szál friss petrezselyem
Hozzávalók
A polentához
- 300 g kukoricadara
- 900 ml zöldségalaplé
- só
- 2 ág kakukkfű
- 1 ek kenőmargarin
A gombaraguhoz
- 1 ek kenőmargarin
- 1 fej hagyma (kb. 200 g/fej)
- 300 g csiperkegomba
- 1 - 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 ml növényi tejszín
- 15 db aszalt paradicsom (kb. 100 g)
- 1 csokor friss petrezselyem
- ½ db citrom héja
A tálaláshoz
- 100 g feta sajt
- 0.25 db citrom héja
- 4 szál friss petrezselyem
A gombaragu elkészítése előtt foglalkozzunk a polentával. A kukoricadarát egy lábasba öntjük, felöntjük az alaplével, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg fel nem veszi a folyadékot, és meg nem puhul. Főzés közben megsózzuk, és beledobjuk a kakukkfüvet. Amikor elérte a polenta a kellő sűrűséget, belekeverjük a margarint, és ha elolvadt, félretesszük.
A raguhoz a margarint közepesen erős lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát, és 2-3 perc alatt megdinszteljük. A gombát megmossuk, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd a hagymához adjuk a kakukkfűvel és a reszelt fokhagymával együtt. Erős lángon 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a növényi tejszínnel, és 3-4 perc alatt összeforraljuk.
A tejszín a forralás során kissé be fogja sűríteni a ragut. Elzárjuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a szeletekre vágott aszalt paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, és belereszeljük a citrom héját.
Tányérba szedjük a polentát, rákanalazzuk a ragut, rámorzsoljuk a fetát, reszelünk rá egy kevés citromhéjat, és petrezselyemlevéllel díszítjük.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 20 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett a gombaragu polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!