Hirdetés
Karácsonyi menü

Töltött csirkemell: szerintünk tökéletes

Hozzávalók

4
személyre
+

A töltelékhez

800 g csirkemellfilé
100 g aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
200 g feta
50 g parmezán

A panírozáshoz

3 db tojás
pankómorzsa

A körtehez

3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kg újburgonya
1 nagy csokor petrezselyem
200 g hüvelyes zsenge zöldbab
olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Töltött csirkemell: szerintünk tökéletes

Csirkemellet ettünk már rántva, grillen, sütve, főzve. Most pedig jól megtöltöttük minden földi jóval. És mivel itt a tavasz, dobtunk mellé zöldbabot meg újburgonyát is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A töltelékhez

800 g csirkemellfilé
100 g aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
200 g feta
50 g parmezán

A panírozáshoz

3 db tojás
pankómorzsa

A körtehez

3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kg újburgonya
1 nagy csokor petrezselyem
200 g hüvelyes zsenge zöldbab
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Csirkemell extrával

Ezzel a menüvel tuti feldobjuk a tavaszi nagy családi ebédeket és a hétköznapi vacsorákat egyaránt. Ez az étel mindenki kedvence lesz, főleg ha eddig is oda voltak a sajttal töltött csirkemellért. Pár perc alatt felturbózható az egyébként is egyszerű recept.

Hogyan készül a mi töltött csirkemellünk?

A csirkemellfiléket hosszában bevágjuk úgy, hogy zseb keletkezzen bennük. Közben vigyázzunk, hogy egyik oldalukon azért egyben maradjanak.

Egy tálban összekeverjük és egybetörjük a fetát, a reszelt parmezánt, a csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a szintén felaprított friss bazsalikomot, majd ha kell sózzuk és borsozzuk. A sóval csak óvatosan, érdemes kóstolni, mert a feta és a parmezán is sós!

A csirkébe beletöltjük ezt a masszát, majd fogpiszkálókkal lezárjuk a felvágott oldalt. Tojásba, majd pankóba panírozzuk, és 175 fokon 20-25 percig sütjük légkeverésen, amíg szépen megbarnul.

Az előfőzött újburgonyát mérettől függően félbe vagy negyedbe vágjuk, majd forró serpenyőben  olívaolajjal és apróra vágott petrezselyemmel lepirítjuk. A zöldbabot pedig megpároljuk, majd mindkét köretet sózzuk borsozzuk. A tányérra szedünk egy csirkét, majd mellé mehet egy-egy kanállal a krumpliból és a babból is.

Töltött ételek sokasága

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások