Hozzávalók
- 3 ek vaj
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli (800 g/fej)
- 2 db konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 ek chilipaszta
- só, bors
- 3 ek világos szójaszósz
- 3 ek finomliszt
- 500 ml víz
- 200 ml habtejszín
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- 2 szál petrezselyemzöld
Csicseriborsós-brokkolis chowder
Hozzávalók
- 3 ek vaj
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli (800 g/fej)
- 2 db konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 ek chilipaszta
- só, bors
- 3 ek világos szójaszósz
- 3 ek finomliszt
- 500 ml víz
- 200 ml habtejszín
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- 2 szál petrezselyemzöld
A csicseriborsós-brokkolis chowder elkészítéséhez egyetlen edényre lesz szükségünk. A lábasban felolvasztjuk a vajat, és közepes lángon lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát, majd félúton hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a rózsáira szedett brokkoli és a leszűrt csicseriborsó is, és 2-3 percig pirítjuk. Beledobjuk a chilipasztát, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá szójaszószt, megszórjuk a liszttel, felöntjük a vízzel és alaposan elkeverjük. Fedő alatt 10-12 percig rotyogtatjuk, majd mehet hozzá a tejszín és a citrom kifacsart leve. 2-3 perc alatt összefőzzük, és kész is vagyunk.
Tálalásnál megszórjuk finomra vágott újhagymával és petrezselyemlevelekkel.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a csicseriborsós-brokkolis chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Meg tudjuk érteni, ha a főzelékeket egy időre chowderre cserélitek. Mi is így tettünk, ezért sok szuper receptünk van, íme néhány aduász:
Pink céklás-csirkés-gombás chowder