Hirdetés

A galette sósan is jó - Itt egy prosciuttos változat!

Hozzávalók

A tésztához

250 g finomliszt
125 g hideg vaj
1 nagy csipet só
1 - 2 ek tejföl
2 - 3 ek hideg víz

A töltelékhez

1 fej nagyobb hagyma
olaj
bors
1 csapott ek liszt
80 - 100 ml tej
4 szelet prosciutto sonka
100 g cheddar sajt
1 ek reszelt parmezán
2 - 3 szelet aszalt paradicsom
2 csipet kakukkfű (friss vagy szárított)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A galette sósan is jó - Itt egy prosciuttos változat!

Ezt a remek francia sütit el lehet készíteni sósan is! Már korábban mutattunk egy szilvás változatot, de hogy ne olyan kép éljen a fejetekben, hogy mi állandóan sütit eszünk, ezért most mutatunk egy sonkás-cheddar sajtos galette variációt, ami szintén zseniálisan finom lett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához

250 g finomliszt
125 g hideg vaj
1 nagy csipet só
1 - 2 ek tejföl
2 - 3 ek hideg víz

A töltelékhez

1 fej nagyobb hagyma
olaj
bors
1 csapott ek liszt
80 - 100 ml tej
4 szelet prosciutto sonka
100 g cheddar sajt
1 ek reszelt parmezán
2 - 3 szelet aszalt paradicsom
2 csipet kakukkfű (friss vagy szárított)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőbe rakjuk a tésztát. A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejjel. Folyamatos kevergetés mellet besamel állagúra sűrítjük. A tésztát kb. 25 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk. A közepére pakoljuk a hagymás besamelt, ráreszeljük a sajtokat, ráfektetjük a prosciutto sonkát, apróra vágott aszalt paradicsomot és megszórjuk a kakukkfűvel. Felhajtogatjuk a széleit, lekenjük kevés tojással és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások