Hirdetés

A galette sósan is jó - Itt egy prosciuttos változat!

Hirdetés

A galette sósan is jó - Itt egy prosciuttos változat!

Hirdetés

Ezt a remek francia sütit el lehet készíteni sósan is! Már korábban mutattunk egy szilvás változatot, de hogy ne olyan kép éljen a fejetekben, hogy mi állandóan sütit eszünk, ezért most mutatunk egy sonkás-cheddar sajtos galette variációt, ami szintén zseniálisan finom lett!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 250 g finomliszt
  • 125 g hideg vaj
  • 1 nagy csipet só
  • 1-2 ek tejföl
  • 2-3 ek hideg víz

A töltelékhez:

  • 1 nagy fej hagyma
  • olaj
  • bors
  • 1 csapott ek liszt
  • 80-100 ml tej
  • 4 szelet prosciutto sonka
  • 100 g cheddar sajt
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 2-3 szelet aszalt paradicsom
  • 2 csipet kakukkfű (friss vagy szárított)
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőbe rakjuk a tésztát. A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejjel. Folyamatos kevergetés mellet besamel állagúra sűrítjük. A tésztát kb. 25 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk. A közepére pakoljuk a hagymás besamelt, ráreszeljük a sajtokat, ráfektetjük a prosciutto sonkát, apróra vágott aszalt paradicsomot és megszórjuk a kakukkfűvel. Felhajtogatjuk a széleit, lekenjük kevés tojással és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?