Hozzávalók
A tésztához
- 250 g finomliszt
- 125 g hideg vaj
- 1 nagy csipet só
- 1 - 2 ek tejföl
- 2 - 3 ek hideg víz
A töltelékhez
- 1 fej nagyobb hagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 csapott ek liszt
- 80 - 100 ml tej
- 4 szelet prosciutto sonka
- 100 g cheddar sajt
- 1 ek reszelt parmezán
- 2 - 3 szelet aszalt paradicsom
- 2 csipet kakukkfű (friss vagy szárított)
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g finomliszt
- 125 g hideg vaj
- 1 nagy csipet só
- 1 - 2 ek tejföl
- 2 - 3 ek hideg víz
A töltelékhez
- 1 fej nagyobb hagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 csapott ek liszt
- 80 - 100 ml tej
- 4 szelet prosciutto sonka
- 100 g cheddar sajt
- 1 ek reszelt parmezán
- 2 - 3 szelet aszalt paradicsom
- 2 csipet kakukkfű (friss vagy szárított)
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőbe rakjuk a tésztát. A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejjel. Folyamatos kevergetés mellet besamel állagúra sűrítjük. A tésztát kb. 25 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk. A közepére pakoljuk a hagymás besamelt, ráreszeljük a sajtokat, ráfektetjük a prosciutto sonkát, apróra vágott aszalt paradicsomot és megszórjuk a kakukkfűvel. Felhajtogatjuk a széleit, lekenjük kevés tojással és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.