Tészták

Brokkolis-vöröspesztóstészta

Brokkolis-vörös pesztós tészta

Hozzávalók
6 szelet
bacon
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(kb. 120 g)
2 ek
olívaolaj
5 ek
szárított paradicsomos pesztó
(120 g)
1 tk
fehérborecet
(opcionális)
200 g
rigatoni tészta
300 - 350 g
brokkoli
30 g
parmezán
kb. 100 ml a tészta főzővizéből
300 ml
habtejszín

Elkészítés

A brokkolis tészta elkészítése gyerekjáték! Először a bacont egy serpenyőben vagy 200 fokos sütőben megpirítjuk, majd kis darabokra törjük. Egy nagy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát és hagymát az olajon. Rárakjuk a pesztót, az ecetet, a tejszínt, és felforraljuk. Közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, de 4 perccel a főzési idő lejárta előtt beledobjuk a 4-5 cm-es rózsákra szedett brokkolit is.

Az egészet leszűrjük, de a főzővíz egy részét megtartjuk. A szószalapba forgatjuk a tésztát és a brokkolit, megszórjuk reszelt sajttal, és beforraljuk egy kevés főzővízzel. Tálaláskor a tészta tetejére szórjuk a ropogós bacont.

brokkolis-vorospesztos-teszta-4
Brokkolis tészta vörös pesztóval és baconnel

Elkészítési idő: 30 perc

Még több brokkolis recept, nem csak tészta:

Brokkolis-zöldfűszeres omlett cottage cheese-zel

Chilis-fokhagymás tőkehal brokkolis rizottóval

Brokkolis csirke kesudióval: frankó színes kaja

Brokkolis-sajtos csirke besütve

Tejszínes-spárgás tészta brokkolival

www.streetkitchen.hu

Ennek a receptnek igazából annyi a sztorija, hogy imádtátok Instán a kajáról készült videót, így gondoltam, megér egy receptet az aktuális magazinban is. A fotók mindent elárulnak erről az ételről, de azért kóstold meg te is!

Hozzávalók

2 főre
6 szelet
bacon
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(kb. 120 g)
2 ek
olívaolaj
5 ek
szárított paradicsomos pesztó
(120 g)
1 tk
fehérborecet
(opcionális)
200 g
rigatoni tészta
300 - 350 g
brokkoli
30 g
parmezán
kb. 100 ml a tészta főzővizéből
300 ml
habtejszín

A brokkolis tészta elkészítése gyerekjáték! Először a bacont egy serpenyőben vagy 200 fokos sütőben megpirítjuk, majd kis darabokra törjük. Egy nagy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát és hagymát az olajon. Rárakjuk a pesztót, az ecetet, a tejszínt, és felforraljuk. Közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, de 4 perccel a főzési idő lejárta előtt beledobjuk a 4-5 cm-es rózsákra szedett brokkolit is.

Az egészet leszűrjük, de a főzővíz egy részét megtartjuk. A szószalapba forgatjuk a tésztát és a brokkolit, megszórjuk reszelt sajttal, és beforraljuk egy kevés főzővízzel. Tálaláskor a tészta tetejére szórjuk a ropogós bacont.

brokkolis-vorospesztos-teszta-4
Brokkolis tészta vörös pesztóval és baconnel

Elkészítési idő: 30 perc

Még több brokkolis recept, nem csak tészta:

Brokkolis-zöldfűszeres omlett cottage cheese-zel

Chilis-fokhagymás tőkehal brokkolis rizottóval

Brokkolis csirke kesudióval: frankó színes kaja

Brokkolis-sajtos csirke besütve

Tejszínes-spárgás tészta brokkolival

Ha tetszett a Brokkolis-vörös pesztós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept