Saláták

Görögsaláta

Görög saláta

Hozzávalók
1 db
kígyóuborka
1 db
piros kaliforniai paprika
250 g
koktélparadicsom
1 fej
lila hagyma
(80 g)
2 ek
olívaolaj
só, bors
3 ek
magozott kalamata olajbogyó
100 - 150 g
feta sajt

Elkészítés

A horiatiki vagy itthon egyszerűen csak görög saláta néven futó fogás a helyi alapanyagok legjobbjait egyesíti. Ez az étel a Plaka belvárosában található tavernatulajdonosok kreációja, amely az 1960-as és 1970-es évek első turisztikai fellendülése idején jelent meg. A ravasz vendéglősök megtalálták a módját annak, hogy a paradicsomot, uborkát, hagymát és paprikát tartalmazó egyszerű saláta kormány által meghatározott árát megkerüljék azzal, hogy a tetejére egy kis fetalapot helyeztek, ami lehetővé tette számukra, hogy a turistáktól annyit kérjenek egy "horiatiki" (vagy rusztikus) salátáért, amennyit csak akarnak. Így bár a horiatiki nem egy adott régió konyhájának terméke, a nyári összetevők tökéletes kombinációja hamarosan a háztartások alapkellékévé tette ezt az ételt. Mutatjuk az eredeti receptet.

Az uborkát és a paprikát egyforma, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk , a koktélparadicsomokat elfelezzük, a lila hagymát finomra vágjuk. A zöldségeket összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal, beleszórjuk az olajbogyót, végül rámorzsoljuk a fetát, és kész is vagyunk.

gorog salata
Görög saláta (Fotó: Street Kitchen)

A görög ízek szerelmeseinek:

Loukoumades, a görög fánkgolyó

Lilla-féle görög gyros

Málnás görögjoghurt-fagyi

Souvlaki teljes kiőrlésű pitával

Görögös tejpite

Pasticcio, a görög rakott tészta

A görög muszaka receptje

Így készül a tzatziki

SPANAKOPITA - A legtutibb görög pite

www.streetkitchen.hu

A nyár abszolút sláger salátája, ami sosem megy ki a divatból.

Hozzávalók

4 főre
1 db
kígyóuborka
1 db
piros kaliforniai paprika
250 g
koktélparadicsom
1 fej
lila hagyma
(80 g)
2 ek
olívaolaj
só, bors
3 ek
magozott kalamata olajbogyó
100 - 150 g
feta sajt

A horiatiki vagy itthon egyszerűen csak görög saláta néven futó fogás a helyi alapanyagok legjobbjait egyesíti. Ez az étel a Plaka belvárosában található tavernatulajdonosok kreációja, amely az 1960-as és 1970-es évek első turisztikai fellendülése idején jelent meg. A ravasz vendéglősök megtalálták a módját annak, hogy a paradicsomot, uborkát, hagymát és paprikát tartalmazó egyszerű saláta kormány által meghatározott árát megkerüljék azzal, hogy a tetejére egy kis fetalapot helyeztek, ami lehetővé tette számukra, hogy a turistáktól annyit kérjenek egy "horiatiki" (vagy rusztikus) salátáért, amennyit csak akarnak. Így bár a horiatiki nem egy adott régió konyhájának terméke, a nyári összetevők tökéletes kombinációja hamarosan a háztartások alapkellékévé tette ezt az ételt. Mutatjuk az eredeti receptet.

Az uborkát és a paprikát egyforma, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk , a koktélparadicsomokat elfelezzük, a lila hagymát finomra vágjuk. A zöldségeket összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal, beleszórjuk az olajbogyót, végül rámorzsoljuk a fetát, és kész is vagyunk.

gorog salata
Görög saláta (Fotó: Street Kitchen)

A görög ízek szerelmeseinek:

Loukoumades, a görög fánkgolyó

Lilla-féle görög gyros

Málnás görögjoghurt-fagyi

Souvlaki teljes kiőrlésű pitával

Görögös tejpite

Pasticcio, a görög rakott tészta

A görög muszaka receptje

Így készül a tzatziki

SPANAKOPITA - A legtutibb görög pite

Ha tetszett a Görög saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept