Pékség

Ígykészülafrankóstrandoslángos!

Így készül a frankó strandos lángos!

Hozzávalók
1 kg
liszt
1 kocka
élesztő
2 tk
1 csipet
cukor
tejföl
sajt
fokhagyma
1 l
olaj

Elkészítés

Strandos lángos nélkül nincs nyár! Mutatjuk, hogyan készül.

IMG_1468.jpg

Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángos ezzel a finom fokhagymás olajjal legyen bekenegetve. Érdemes a sütés előtt, vagy még korábban megcsinálni a löttyöt, hogy minél intenzívebb íze legyen mire sorra kerül!

IMG_1473.jpg

Az élesztőt kevés cukorral és a kb 1 dl. langyos vízzel felfuttatjuk. Ha az élesztőnk nem futna fel, akkor érdemes víz helyett langyos tejjel próbálkozni! A felfutott élesztőhöz hozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. Ha nem elég kezelhető a tészta, adjunk hozzá egy kevés olajat.

1 órán át kelesztjük, majd gombócokat formázunk belőle. Belisztezett nyújtódeszkán letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban aranybarnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.

Kész a strandos lángos!

IMG_1477.jpg

 

Ti is lángosmániások vagytok? Akkor ezeket is próbáljátok ki az ultimate strandos lángos után!

Baconnel és sajttal töltött lángos
Burgonyás lángos kapros-túrós töltelékkel Lajos
OMG sajttal és virslivel töltött lángos

www.streetkitchen.hu

A lángos a legjobb strandkaja, kivéve ha fáradt olajban készült, és sajt helyett reszelt cipőtalpat nyomatnak rá. Otthon ilyesmi biztosan nem fordulhat elő, úgyhogy mindenképp próbáljátok ki ezt a zseniális lángos receptet, ami még egy szeles őszi napon is hozza a strandfeelinget!

Hozzávalók

5 darabhoz
1 kg
liszt
1 kocka
élesztő
2 tk
1 csipet
cukor
tejföl
sajt
fokhagyma
1 l
olaj

Strandos lángos nélkül nincs nyár! Mutatjuk, hogyan készül.

IMG_1468.jpg

Először durvára vágott fokhagymát felöntünk egy adag napraforgóolajjal, hogy a kész lángos ezzel a finom fokhagymás olajjal legyen bekenegetve. Érdemes a sütés előtt, vagy még korábban megcsinálni a löttyöt, hogy minél intenzívebb íze legyen mire sorra kerül!

IMG_1473.jpg

Az élesztőt kevés cukorral és a kb 1 dl. langyos vízzel felfuttatjuk. Ha az élesztőnk nem futna fel, akkor érdemes víz helyett langyos tejjel próbálkozni! A felfutott élesztőhöz hozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. Ha nem elég kezelhető a tészta, adjunk hozzá egy kevés olajat.

1 órán át kelesztjük, majd gombócokat formázunk belőle. Belisztezett nyújtódeszkán letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban aranybarnára sütjük a lángosokat. Alaposan lecsöpögtetjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.

Kész a strandos lángos!

IMG_1477.jpg

 

Ti is lángosmániások vagytok? Akkor ezeket is próbáljátok ki az ultimate strandos lángos után!

Baconnel és sajttal töltött lángos
Burgonyás lángos kapros-túrós töltelékkel Lajos
OMG sajttal és virslivel töltött lángos

Ha tetszett az Így készül a frankó strandos lángos! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept