
Az isteni pávaszem receptje
Meleg tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk pihenni pár percig. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, vajat és bedagasztjuk a tésztát, majd letakarva 30 percig pihentetjük. Kettéosztjuk a tésztát, mindkettőt kinyújtjuk kb. 26×20 cm-esre. A tészta két szélére rakunk 1-1 sor meggyszemet és a közepe felé feltekerjük, hogy két sávban fedje a tészta a meggyszemeket. Óvatosan egy nagyobb sütőpapíros tepsire rakjuk őket egymás mellé, köztük kb. 3-4 cm-es helyet hagyva. A másik tésztarésszel ugyanígy járunk el.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a diót és a 2 tészta középső sávjaiba osztjuk. A két szélén a tésztát lekenjük tojással és 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit. A végeredmény magáért beszél majd!